AÖF sınavları ne zaman, online mı olacak? (2023 AÖF bahar dönemi sınavları)

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi sınav takvimini açıkladı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında, üniversiteler için ikinci bir duyuruya kadar uzaktan eğitim kararı alınmıştı. AÖF bahar dönemi sınavlarına hazırlanan açıköğretim öğrencileri ise yapılacak olan vize sınavlarının yüz yüze mi yoksa online mı olacağını merak ediyor. Peki, AÖF sınavları ne zaman, online mı olacak?

Haberler ntv.com.tr 02.03.2023 - 17:02

  • 1
    AÖF bahar dönemi ara sınavları için tarih araştırmaları sürüyor. YÖK tarafından alınan karar neticesinde, üniversiteler ikinci bir duruya kadar uzaktan eğitim dönemine geçmişti. AÖF ara sınavlarının nisan ayında yapılacak olması nedeniyle, öğrenciler AÖF sınavlarının online olup olmayacağını sorguluyor. Peki, AÖF sınavları ne zaman, online mı olacak?
  • 2

    AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN?

    AÖF bahar dönemi ara sınavları 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde; dönem sonu sınavları ise 27-28 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenecek.

    Yaz okulu sınavları ise 19 Ağustos 2023 günü gerçekleştirilecek.

  • 3

    AÖF SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

    Pandemi döneminde Anadolu Üniversitesi, online (çevrimiçi) sınav sistemine geçmişti. Öğrenciler Türkiye'de meydana gelen depremler nedeniyle, YÖK’ün aldığı uzaktan eğitim kararı sonrası sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor.

    Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Elazığ ve Şanlıurfa gibi iller etkilendi. Bu bölgedeki okulların durumuna göre Anadolu Üniversitesi sınavların yapılış şekline karar verecek.

    AÖF sınavlarının internet üzerinden mi yoksa yüz yüze mi yapılacağı henüz açıklanmadı.
  • 4

    YÖK'TEN ERTELEME DUYURUSU

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle üniversitelerde bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışını ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak erteledi.

    YÖK’ün konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

    “Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle;

    Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları,

    Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları,

    Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları, dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir.”
  • 5

    ONLİNE SINAVLAR NASIL YAPILIYOR?

    Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamında yapılan sınavlar ile benzerlik gösteriyor.

    Öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltilir. Bu soruların cevaplanması için ise 30 dakika sınav süresi verilmektedir.

    Sınavlara aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden öğrenci numarası/şifre veya e-Devlet seçeneğiyle giriş yapılabilir.

    Sınavlarda ders geçme notu 35 olarak belirlenmiştir. Sınavların yüz yüze veya online olması ders geçme alt sınırını etkilemiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız