KPSS (Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2023 ÖSYM KPSS sınav takvimi)

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Türkiye genelinde yapılmaya başladı. 2023 KPSS lisans sınavının tamamlanmasının ardından bu hafta alan bilgisi sınavları uygulanmaya başladı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) sınavı sonrasında ise sonuçlar gündeme gelecek. Peki, KPSS (Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberler ntv.com.tr 29.07.2023 - 13:03

  • 1
    2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı uygulanacak. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
  • 2

    KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu.

    Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak.
  • 3

    PUANLAR İKİ YIL GEÇERLİ OLACAK

    2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.
  • 4

    BU YIL 2 MİLYON 200 BİN ADAY KPSS'YE BAŞVURDU

    ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS'ye tüm oturumlar dahil 2 milyon 200 bin adayın başvurduğunu, 25 Ağustos'ta sınav sonuçlarını ilan edeceklerini söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız