KYK burs ve kredi ödemeleri başladı 

KYK kredi ve burs başvuruları 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak. Başvurular 3 Kasım Salı günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden alınacak. 

Haberler ntv.com.tr 28.10.2020 - 11:35

  • 1
    Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak.
  • 2
    SON GÜN 3 KASIM

    3 Kasım Salı günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.
  • 3

    Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek. 

    KYK KREDİ VE BURS MİKTARI NE KADAR?

    Geçtiğimiz öğretim yılında lisans ve önlisans öğrencilerine aylık 550 lira ödeme yapılıyordu. Yeni dönemde burs ve kredilere zam yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.

  • 4

    KREDİLER BURSA DÖNÜŞÜR MÜ?

    KYK kredi ve burs başvurusunda kredi almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri kredi kapsamından çıkartılıp bursa dönüştürülebiliyor. Öğrenim süresinde kredi almaya hak kazanan öğrenciler KYK tarafından belirlenen ‘öncelikli burs verilecek öğrenciler’ kapsamına girerse dilekçeyle kredilerini bursa dönüştürebilir.
  • 5

    KYK'DAN ALDIĞIM BURS KESİLİR Mİ?

    Burs almaya hak kazanan öğrencilerden eğitim hayatı boyunca başarılı olma şartı beklenmektedir. Burs alan öğrencilerin genel not ortalamalarının 4.00 üzerinden 2.00'nin altına 100 üzerinden ise 53.33'ün altına düşmemesi gerekmektedir. Öğrenciler bu şartı sağlamayadıklarında bursları krediye dönüşür.

    Krediye dönüşen burslar başarı şartının tekrar sağlanması durumunda yeniden bursa çevrilmez. Dil hazırlık sınıfındaki öğrenciler için ise başarı şartı hazırlık eğitimini aksatmadan bir üst sınıfa geçmek olarak belirlenmiştir.
  • 6

    Ayrıca;

    Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,
    Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
    Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
    Öğretim kurumunun kapatılması,
    Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,
    Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

  • 7

    KYK'DAN ALINAN KREDİ KESİLİR Mİ?

    KYK tarafından verilen kredilerde başarı şartı aranmamakta. Ancak;
    başarısız olma,
    Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma
    Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
    Öğretim kurumunun kapatılması,
    Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma,
    Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız