Dünya Adası sulara gömülüyor

Dubaili mühendisler tarafından yürütülen araştırmaya göre, Dubai'de Palmiye adasının paraleline yapılan dünya haritası şeklindeki Dünya Adası (World Island) gitgide batıyor. Dubai'nin dünyaca ünlü projesi, yaşanan ekonomik krizden sonra şimdi de iklim şartlarına yenik düştü.

Haberler 03.02.2010 - 11:00

  • 1

    Dünya Adası sulara gömülüyor

    Dubaili mühendisler tarafından yürütülen araştırmaya göre, Dubai'de Palmiye adasının paraleline yapılan dünyanın en önemli projelerinden World Island yani Dünya Adası, yaşanan ekonomik krizden sonra şimdi de iklim şartlarına yenik düştü.
  • 2

    Dünya Adası sulara gömülüyor

    Dubai World'un iştiraki olan Nakheel Properties Şirketi tarafından 2003 yılında yapımına başlanan, dünya haritasından yola çıkarak, denizin üzerinde inşa edilecek proje her gün yavaş yavaş sulara gömülüyor.
  • 3

    Dünya Adası sulara gömülüyor

    ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Dünya Gözlemevi'nden 13 Ocak 2010'da çekilen son fotoğraflarda, 300 adacıktan oluşacak projenin şu anki görünümü maket halinden oldukça farklı...
  • 4

    Dünya Adası sulara gömülüyor

    Dubai World yönetimi, geçtiğimiz yılın kasım ayında 26 milyar dolarlık borcun ödenmesi için projenin yapımını bir süredir askıya almıştı. 330 milyon metreküp kum ve 47 milyon ton kaya kullanılarak yapılan World Island, yapay adaların doğal dengeye zarar verdiği ve su - enerji kullanımı artırdığı gerekçesiyle çevrecilerin de tepkilerine maruz kalmıştı.
  • 5

    Dünya Adası sulara gömülüyor

    Maliyeti 14 milyar doları bulan projede; her ada bir ülkeyi temsil ediyor. Büyüklüğü 45 bin - 152 bin metrekare arasında değişen adaların fiyatı ise 15 milyon dolardan başlıyor ve 250 milyon dolara kadar çıkıyor. Şimdi projenin nasıl gelişeceği ise merak konusu...
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız