Yeni yatırım destek paketinin yankıları

Başbakan Yıldırımın Diyarbakır'da açıkladığı tarım, sağlık ve ekonomi başta olmak üzere her alanda bölgesel kalkınmaya katkı sunacak yatırım hamlesi, bölgedeki vatandaşları ve iş adamlarını heyecanlandırdı.

Haberler Anadolu Ajansı 05.09.2016 - 16:53

  • 1
    Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

    Bölgedeki vatandaşlar, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı tarım, sağlık ve ekonomi başta olmak üzere her alanda bölgesel kalkınmaya katkı sunacak yatırım hamlesinin terörü sona erdireceğine, istihdamı artıracağına inanıyor.
  • 2

    BİNGÖL

    Bingöl'de yaşayan Lütfü Karinço, Yıldırım'ın açıkladığı paketin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

    Projenin 10 yıllık bir süreyi kapsadığını hatırlatan Karinço, "Bu proje sayesinde inşallah terörün de bölgemizde biteceğine, vatandaşlarımızın rahat bir ortama kavuşacağına inanıyorum. Bu konuda hükumetimize güveniyoruz. Yapılacak hizmetlerle bölge de kalkınır, terör de sona erer" ifadelerini kullandı.

  • 3

    ELAZIĞ

    Rahman Kızılkaya Elazığ'ı da kapsayan yatırım hamlesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

    Bölge insanının da çok mutlu olduğuna inandığını ifade eden Kızılkaya, "Açıklanan yatırım hamlesi bölgemizdeki işsizliği minimize edecek, yatırımları maksimum duruma çıkaracak. Yörede hem huzura, hem refaha, hem de ekonomiye ciddi anlamda etki edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

  • 4

    DİYARBAKIR

    Esnaf Yaşar Kılıç açıklanan paket sayesinde bölgeye yatırımcıların geleceğini ifade etti ve şunları kaydetti:

    "Başbakanımızın açıkladığı paket, devletimizin bize sunduğu büyük imkandır. Bu sayede, ilimizde fabrikalar açılacak, iş adamları yatırımlarını buraya getirecek. İnsanlar iş sahibi oldukları için geleceğe daha güvenle bakabilecek. Hükümetimiz, sorunların çözümüne gerçekçi çözümler getirdi. Bu sayede bölgemizde turizm faaliyetleri de artacak."

  • 5

    SİİRT

    Siirt'te yaşayan İhsan Asan ise açıklanan paketin bölge insanı için çok iyi olduğunu belirterek, "Bölgede işsizlik oranı azalırsa gençlerimizin kötü yola düşmesinin önü kesilecek" şeklinde konuştu.

  • 6

    "İHRACATÇILAR DA SEVİNÇLE KARŞILADI"

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de ihracatçılar olarak paketi sevinçle karşıladıklarını ifade ederek, terör sebebiyle ciddi anlamda hasar gören bölgedeki il ve ilçelerin yeniden imarının, hem bölge illerindeki yaşam kalitesinin artırılması hem de bu sayede terör örgütünün faaliyetlerinin azaltılmasında etkili olacağını düşündüklerini kaydetti.

    Açıklanan yatırım destek paketiyle son dönemde bölge illerine yapılan yatırımlar ve bu illerin ihracatlarında yaşanan kayıpların telafi edileceğine inandıklarını dile getiren Büyükekşi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini, Orta Doğu ve Asya’ya açılan kapı olarak gördüklerini, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin ihracatında bu bölgelerin öneminin daha da artacağını vurguladı. 

  • 7

    "YATIRIMLARA ÜLKE SATHINDA DEVAM EDECEĞİZ"

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ise Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı teşvik paketinin, artık ülkenin en ücra köşesinde bile düşmanlara inat kalkınmanın olacağının bir göstergesi olduğunu belirterek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 23 ili kapsayan bu dev teşvik paketi ile ülkemiz topyekun kalkınmanın adımlarını bir bir tamamlamaktadır. 248 meclis üyemiz, 329 komite üyemiz ve 400 bin üyemizle yatırımlara ülke sathında devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız