2022'nin en iyi filmleri

Pandemi kısıtlamalarının azalmasıyla birlikte sinema izleyicisi salonlara dönmeye başladı. Henüz yılı yarılamış olsak da izleyicileri tatmin eden pek çok film oldu. İşte Variety’ye göre 2022 yılının en iyi filmleri...

Haberler ntv.com.tr 30.06.2022 - 10:58 Son Güncelleme : 30.06.2022 - 11:38

  • 1

    THE BATMAN

    Robert Pattinson’ı Batman olarak ilk defa izlediğimiz film, karanlık hikayesi ve dedektif filmlerini aratmayan atmosferiyle yılın öne çıkan filmlerinden oldu.
  • 2

    BEBA

    New York’lu bir kadının kimlik arayışını özgün bir hikayeyle konu alan film, politik söylemlere ve sistem eleştirisine yer veriyor.
  • 3

    NAVALNY

    Navalny, The Wall Street Journal tarafından "Vladimir Putin'in en çok korktuğu adam" olarak tanımlanan Alexei Navalny’nin hayatına ışık tutuyor. Variety’e göre filmin adı, “Putin’in zorba yönetimine başkaldırmanın önemini” vurguluyor.
  • 4

    HUSTLE

    Jeremiah Zagar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde komedi filmleriyle tanınan ünlü oyuncu Adam Sandler yer alıyor. İspanya'da yetenekli bir oyuncu keşfeden ve onu NBA’ye hazırlamaya çalışan Sandler, Uncut Gems’teki dramatik performansını bir  üst seviyeye taşıyor.
  • 5

    TOP GUN: MAVERICK

    36 yıl sonra gelen devam filmiyle gişede büyük bir başarı yakalayan Top Gun: Maverick, şüphesiz bu yılın en iyi filmlerinden biri. Tom Cruise’un kariyerinin en yüksek gişe hasılatını kazanmasını sağlayan film, yarattığı nostaljik atmosfer ve görsel şölen ile Hollywood sinemasının kült yapımları arasına girdi bile.

  • 6

    GOOD LUCK TO YOU GRANDE

    İngiliz oyuncu Emma Thompson’ın başrolünde yer aldığı film, dul ve emekli bir profesörün otel odasında bir erkekle yaptığı sohbeti konu alıyor.
  • 7

    CATCH THE FAIR ONE

    Tribeca Film Festivali’nde gösterime giren film, yazar ve yönetmen Josef Kubota Wladyka’nın imzasını taşıyor. Catch the Fair One, kadın bir boksörün sisteme karşı koymasını konu alıyor.
  • 8

    PLAYGROUND

    Belçikalı yönetmen Laura Wandel, Playground ile 7 yaşındaki bir kız çocuğunun zorbalık karşısında nasıl tepkiler verdiğini oldukça gerçekçi bir bakış açısıyla ele alıyor. Film, şeffaf hikaye anlatıcılığı ile yetişkinlerin dünyasındaki zorba ve kurban rollerine atıfta bulunuyor
  • 9

    HELLO, BOOKSTORE

    A.B. Zax imzalı belgesel, Massachusetts’teki bağımsız bir kitapçıyı ele alıyor. 86 dakikalık süresiyle kitapların dünyasına eşsiz bir yolculuk sunan belgesel, Matthew Tannenbaum’ın günlük hayatından izler sunuyor.

  • 10

    HAPPENING

    Feminist yönetmen Audrey Diwan’ın bizi 1960’lı yıllara götüren hikayesi, Fransa’da kürtajın yasak olduğu bir dönemi işliyor. Venedik Film Festivali’nde büyük ödülün sahibi olan film, Spencer ve Power of the Dog’u geride bıraktı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız