Bir Amerikan klasiği: Mac and Cheese

Macaroni and Cheese ya da kısaca ‘Mac and Cheese’ tüm dünyanın severek tükettiği pratik ve lezzetli yemekler arasında yer alıyor. Kökeni 14. yüzyıl İtalya’sına uzanan bu lezzet, her ne kadar Amerikan kültürüyle bağdaştırılsa da içindeki bol peynir ve makarna ile herkesin favorisi. İşte Mac and Cheese hakkında bilmeniz gerekenler ve pratik tarifi....

Haberler ntv.com.tr 08.06.2022 - 09:49

  • 1

    İngiltere’de ‘macaroni and cheese’  ABD’de ise ‘mac and cheese’.  Farklı isimlerle anılsa da bu lezzet, pratik sunumu ve lezzetiyle herkesin severek yediği bir yemek.

  • 2

    Geleneksel tarifinde fırında güvençte yapılan ‘mac and cheese’ günümüzde daha pratik olması açısından tavada veya fırına uygun kaplarda yapılıyor.

    Bu pratik yemekte genelde çedar peyniri tercih edilirken, içine ekmek kırıntıları ve et türevi gıdalar eklemek mümkün. Yemeğin en popüler tarifinde çedar peyniri beşamel sos ile birleştiriliyor ve sonrasında makarna ilave ediliyor. İngilizler bu yemek için ‘rahat yemek’ ifadesini kullanıyor.

  • 3

    TARİHİ 14. YÜZYILA DAYANIYOR

    Makarna ve peynirin birleştirilmesiyle ortaya çıkan 'mac and cheese'in kökeninin 14. yüzyıl İtalya’sına dayandığı biliniyor. Yemeği tarih İtalya'ya dayansa da Amerikalıların bu lezzeti çok sevdiği bir gerçek.

    Mac and cheese’i ABD’ye getiren ise Amerika’nın kurucu başkanlarından Thomas Jefferson. Jefferson, Paris ziyaretinde makarnayı keşfederek ABD’ye makarna yapım makinesini getirdi ve makarnanın Amerikan yemek kültürüne kazandırılmasına öncülük etti.

  • 4

    MALZEMELER

    Bu lezzetli yemeğin tarifi için gerekli olan malzemeler:

    Dirsek makarna
    Un
    Tereyağ
    Süt
    Tuz
    Karabiber
    Çedar peyniri
    Parmesan peyniri
    Üzeri için isteğe bağlı ekmek kırıntısı

  • 5

    YAPILIŞI

    - Makarnayı biraz tuz eklediğiniz kaynar suda haşlayın.

    - Makarnaları hafif çiğ kalacak şekilde haşladıktan sonra süzün.

    - Bir tencere un ve yağı kavurun, ardında sütü yavaş yavaş ekleyerek beşamel sos elde edin.

    - Elde ettiğiniz sosa baharatları ekledikten sonra peynirleri ilave edin ve iyice eridiğinden emin olun.

    - Ocağı kıstıktan sonra makarnayı ekleyin ve sosu çekmesi için bekleyin.

    - Karışımı fırına uygun bir kaba alın ve isteğe bağlı olarak üstüne peynir ve ekmek kırıntısı serpebilirsiniz. Makarnanızı fırında üstü kızarana kadar pişirin. Ve ‘mac and cheese’iniz hazır!

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız