Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı: Kerebiç

Mersin'e özgü bir tatlı çeşidi olan ve genellikle Ramazan ayında daha fazla imal edilerek tüketilen kerebiç, bu sene de sofraların vazgeçilmezi.

Haberler İHA 05.04.2022 - 15:25

  • 1

    Mersin’in meşhur tatlısı kerebiç, Ramazan’da da yoğun ilgi görüyor.

    Kentte uzun yıllardır kerebiç üretimi ve satışı yapan dokuz kadın sabahtan akşam geç saatlere kadar kerebiç yapıyor.

  • 2

    Kerebiçin yanında mamul üretimi de yapan kadınlar, günde binlerce kerebiç üretiyor.

    Üretim yapan kadınlardan Suna Kurucu, kerebiçin irmik tatlısı olduğunu ve eskiden sadece Ramazan ayında bu tatlının yapıldığını söyleyerek, "Kerebiç artık yılın 12 ayı yapılıyor.  Çok şekerli değil, içindeki herşey doğal" dedi.

  • 3

    Kerebicin köpüğü hakkında da bilgiler veren Kurucu, "Köpüğün yapılmasında çöven kökünü kullanırız. Bu kök iyice yıkandıktan sonra 3-4 saat kaynatılır. Su kahverengiyi alınca su süzülür. Süzdükten sonra soğumaya bırakılır, sonra da çırpma makinesiyle iyice çırpılır. Soğuyan su, çırpınca beyaz köpük halini almaya başlar. Sonra sıcak şerbeti dökmeye başlarız ve beyaz köpük halini alır" şeklinde konuştu.

  • 4

    İŞTE KEREBİÇ VE YAPIMINDAN YANSIYAN GÖRÜNTÜLER...

  • 5
  • 6
  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız