En çok yapılan 10 diyet hatası

Diyetisyen Berrin Yiğit, sık yapılan hataları anlattı.

Haberler 20.02.2010 - 17:33

  • 1

    1-ASIL SUÇLUYU BİLMEMEK

    Diyetisyen Berrin Yiğit, sık yapılan diyet hatalarını 10 başlıkta anlattı. Asıl suçlu düşünceler ve besinlerle kurduğunuz yanlış iletişimdir, yani beyninizde şekillendirdiğiniz beslenme hatalarıdır. Neyi neden yeriz? Bu sorunun yanıtı kendinizi mutlu etmek, kafanızı dağıtmak, canınızın çekmesi, kendinizi durduramamak gibi şeyler ise burada sıkıntı var demektir.
  • 2

    2-STAR DİYETLERİNİ UYGULAMAK

    Gazete ve dergilerden Angelina Jolie, Beyoncé gibi starların diyet listeleri ile zayıflamaya çalışmak en büyük hatalardan biri.
  • 3

    3-KENDİNİ ALDATMAK, KENDİNE İNANMAMAK

    Kısa sürede fazla kilo vermeyi amaçlayan mucizevi yöntemlerle kolay yoldan zayıflamaya çalışmayın. Öncelikle çabuk yorulup vazgeçebilirsiniz, yanlış yollara sapabilir, sağlığınıza sakıncası olabilecek ilaçlar ve yöntemlerle aldanabilirsiniz.
  • 4

    4-HAREKETSİZ YAŞAMAK

    Vücudun kas kitlesinin korunması, postürün düzgün olması, vücut elektriğinin doğru topraklanması, oksijen alışverişinin düzenli olması için her gün hareket edin.
  • 5

    5-SPORDA AŞIRIYA KAÇMAK

    Vücudu olması gerekenden fazla zorlamak, fazla beslemek kadar sakıncalı. Performansınızın çok üzerinde spor hatta antreman yapmak vücudu strese sokabilir, fazla egzersize alışan bünye tatsız süprizler hazırlayabilir. Her geçen gün daha fazlasını isteyecek metabolizmanızı sakinleştirmek için ideali, günde 4 kereden fazla egzersiz yapmamaktır.
  • 6

    6-AÇ KALMAK

    Doğru zaman, miktar ve kombinasyonlarda yemek yemelisiniz. Aç kalırsanız bir sonraki öğünde kendinizi tutamaz, kuvvetle muhtemel daha fazla yersiniz.
  • 7

    7-BOŞ KALORİ TÜKETMEK

    Vücudu beslemeyen, sadece depolama sinyali yaratan, mide kapasitesini genişleten boş kalorilerden uzak durun. Özellikle şekerli, kızarmış, katkılı hazır besinler, genetiği ile oynanmış mutasyonlu gıdalar, vücudun tanıyamadığı şifreleri değişmiş yapay tatlar, vücudun enerji yakma ve kullanma sistemlerini bozarak şişmanlamasına neden olur.
  • 8

    8-BOYALI VE GAZLI İÇECEKLER TÜKETMEK

    Gazlı, şekerli ve boyalı içeceklerden uzak durup su içmeli ve bitki çaylarına ağırlık vermelisiniz.
  • 9

    9-PORSİYONLARI TERBİYE EDEMEMEK

    Mideniz ne kadar yemeniz gerektiğini bilir, sizi uyarır da. Ancak çoğu zaman ona kulak asmazsınız çünkü gözleriniz doymamıştır. Çünkü gözleriniz daha fazlasını yemeye alışmıştır, suçu ise mideniz çekmektedir. Ve tabii bir de kalçanız, göbeğiniz ve basenleriniz...Bu nedenle ideal porsiyon ölçülerini unutmadan beslenmelisiniz.
  • 10

    10-YANLIŞ DİYET PARTNERLERİ EDİNMEK

    Zayıflama sürecinde yalnız adım atmayın, doğru takım kurun, eşinizi, sevgilinizi, en yakın dostunuzi veya iş arkadaşınızı oyuna dahil edin. Ancak yanlış diyet partnerlerini oyundan çıkarın, çünkü size yanlış yol haritası çıkarabilirler.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız