Hastalıklara karşı savunma kalkanı

Havaların soğumasıyla birlikte hastalıklara yakalanma olasılığı da arttı. Bu dönemde hastalıklar kapıyı çalmadan bağışıklık sistemini güçlendirmek ve mikroplara karşı doğal yollarla direnç sağlamak büyük önem taşıyor.

Haberler ntv.com.tr 31.10.2016 - 09:51

  • 1
    Vücut direncini artırmak ve özellikle soğuk havalarda kolay bulaşan hastalıklardan korunmak için Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel’in önerileri şöyle:
  • 2

    GÜNDE EN AZ 3 FİNCAN ADAÇAYI İÇİN!

    Özellikle bu aylarda adaçayının enfeksiyon ve iltihap durumlarında mikroplarla savaşma özelliğinden mutlaka faydalanmamız gerekiyor. Adaçayı içerdiği uçucu bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı korunmamıza yardımcı olacaktır. Güvenilir marka bir adaçayını kaynamış suyun içinde 10 dakika kadar demlemeye bırakıp günde 3’er fincan içmemiz bağışıklık sistemimizi güçlendirecektir. Bitki çayı olarak tüketmenin dışında adaçayının gargara özelliğini de unutmamak gerekir. İçerek tüketmek daha fazla yarar sağlayacaktır fakat tadını sevmeyen veya içmekte zorlananlar adaçayı ile gargara da yapabilirler.

  • 3

    BALIN MİKROP ÖLDÜRÜCÜ ÖZELLİĞİNDEN YARARLANIN!

    Kış boyunca tüketeceğimiz bitki çaylarının içine şeker yerine bal koyabiliriz. Bu sayede balın sahip olduğu anti-inflamatuar etkiden faydalanmanın yanı sıra bitki çaylarının antioksidan özelliklerini ciddi derecede artırmış oluruz. Yalnız balın da bir çeşit şeker olduğunu unutmamalı, her fincana maksimum 1 tatlı kaşığı eklemeliyiz.

  • 4

    ZENCEFİL VE KARANFİL İKİLİSİ İLE KENDİ PASTİLİNİZİ YAPIN!

    Şeker ya da glikoz şurubu içeren pastil ürünlerini kullanmak yerine kendi hazırlayacağınız pastilleri hem soğuk algınlığı durumunda hem de korunma yöntemi olarak kullanabilirsiniz.
  • 5

    EV YAPIMI BOĞAZ PASTİLİ TARİFİ

    Malzemeler:

    1 çay bardağı su.
    1 tatlı kaşığı limon suyu.
    2 yemek kaşığı bal.
    1 tatlı kaşığı toz zencefil.
    1/2 tatlı kaşığı toz karanfil.
  • 6

    Hazırlanışı:
    Tencereye sırası ile su, limon suyu, bal, zencefil ve karanfili koyun. 15-20 dakika karıştırarak kaynatın. Ateşi söndürün ve şurup kıvamına gelene kadar bekletin. Karışımı fırın kabına minik parçalar halinde bırakın. 30 dakika soğumasını bekleyin. Pastiliniz hazır.

  • 7

    C VİTAMİNİ ÇOK ÖNEMLİ

    Bilindiği gibi C vitamini depo edilmiyor ve her gün belli miktarlarda tüketimek gerekiyor. Özellikle sonbahar aylarında yeterli miktarda C vitamini alımı hastalıkları büyük oranda engelliyor. Hazır mevsimi gelmişken, günlük tüketmemiz gereken 2-3 adet meyveyi C vitamini yüksek olan portakal, mandalina gibi turunçgillerden tercih etmemiz bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye katkı sağlar. En çok yapılan yanlışlardan biri olan meyvelerin suyunu içerek tüketmek, hem kalori dengesi hem de vitamin mineral içeriği açısından yanlış bir tercihtir. Meyveleri posası ile birlikte tüketmeye özen göstermeliyiz.

  • 8

    BOL BOL BİBER TÜKETİN

    Bunların yanı sıra ciddi bir C vitamini kaynağı olan biberin, gerek baharat halinde yemeklerin içinde, gerekse çiğ çarliston veya kırmızı kapya biber olarak öğünlerde bolca bulundurmakta fayda var.  
    C vitamini alımını arttırmanın bir başka yolu da gün içerisinde tüketeceğimiz suları aromalı olarak hazırlamak olacaktır. Su sürahimizin içine önceden koyup beklettiğimiz taze nane, maydanoz, limon karışımı hem lezzetiyle su tüketimini artıracak hem de bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirip sonbahar aylarında yavaşlayan metabolizmamızı canlandıran bir kür olacaktır.

  • 9

    ADAÇAYI, IHLAMUR, ZENCEFİL İLE KIŞ ÇAYI TARİFİ

    Malzemeler:
    1 tutam adaçayı.
    1 tutam ıhlamur.
     8-10 adet karabiber.
    1 tatlı kaşığı bal.
  • 10
    Hazırlanışı:
    Adaçayı, ıhlamur, zencefil, 8-10 tane karabiberi bir demliğe ekleyip üzerine kaynar su ilave edin ve demlemeye bırakın. Demlenen kış çayınızı bal ile tatlandırın.
  • 11
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız