Bu 10 yiyeceği yemeyi boşverin duymadık bile

Amerikan Time dergisi "Kimsenin pek tanımatığı çok sağlıklı 10 yiyeceği" sıraladı. Time dergisinin listesinde yer alan bu 10 bitki, sebze ve meyvenin çoğu ülkemizde bilinmiyor. Ancak bu yiyeceklerin her biri vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri taşıyor. İşte Time dergisine göre pek tanınmayan 10 yiyecek:

Haberler 10.03.2015 - 16:11

  • 1

    Hiç duymadığınız en sağlıklı 10 yiyecek

    Amerikan Time dergisi "Kimsenin pek tanımatığı çok sağlıklı 10 yiyeceği" sıraladı. Time dergisinin listesinde yer alan bu 10 bitki, sebze ve meyvenin çoğu ülkemizde bilinmiyor. Ancak bu yiyeceklerin her biri vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri taşıyor. İşte Time dergisine göre pek tanınmayan 10 yiyecek:
  • 2

    Limequat

    Yeşil limon ve kumkata benzeyen bu bitki fındık büyüklüğündedir. Temmuz ve kasım ayları arasında marketlerde satılan bu minik bitki C vitamini ve lif deposudur. Bir elma gibi yiyebileceğiniz gibi reçeli de yapılıyor.
  • 3

    Wakame

    Bir denizyosunu çeşidi olan wakame daha çok sebzeli çorbalarda kullanılır. Düşük kalorili olan bu bitki çeşidi önemli bir antioksidan kaynağıdır. Wakame bitkisini çorbalarınızda kullanabileceğiniz gibi, salatalarda da kullanılabilir.
  • 4

    Pu-erh çayı

    Zayıflatıcı çaylar arasında ilk sırada gösterilen Pu-erh çayı, Çin'in Yunnan bölgesinde yetişiyor. Kırmızı çay olarak da bilinen Pu-erh çayı tam okside özelliği taşıyor. Pu-erh çayı şarap gibi yıllandıkça tadını daha iyi bulur. Polifenoler zengini olan bu çay ayrıca kolestrolü dengeleyici etkisi de bulunyor.
  • 5

    Pomelo

    Görünüşü itibarıyla yeşil greyfutu andıran pomelo ekşi bir kavun tadında. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yetişen bu bitki marketlerdeki yerini yaz ortaları ve sonbaharda alıyor. Düşük kalorili bu meyve zengin lif ve potasyum içerir. Kanseri önleyen antioksidanları da bünyesinde barındırır.
  • 6

    Pluot

    Kayısı ve erik karışı olan bu küçük meyvenin 20 türü bulunmaktadır. Lif, A ve C vitamini deposu olan bu meyvenin her bir tanesi 40 ile 80 kalori içerir. Meyve olarak tüketilebileceği gibi sos yapımında da kullanılır.
  • 7

    Helvacı kabağı

    Bir kabak türü olan helvacı kabağı küremsidir. Üzeri dilimli, pürtüklü, düz, kirli sarı ya da kırmızımtırak renklidir. Antioksidan özelliğinin yanı sıra A ve C vitamini içerir. Helvacı kabağı potasyon ve lif zengini bir sebzedir. Lahana gibi çorbası yapıldığı gibi kaynatılarak da tüketiliyor.
  • 8

    Celeriac

    Görünüşü itibariyle kerevize pek benzemeyen bu sebzenin tadı kerevize çok yakındır. B6, C ve K vitamini içeren celeriac potasyum ve magnezyum zengini. Pahalı olmayan bu sebze mutfakta çok amaçlı kullanılabilir. Yemeği yapılabileceği gibi salatada da kullanılır.
  • 9

    Teff

    Afrika'nın kuzeyinde yetiştirilen bir tahıl çeşidi olan teff, mangenez, demir, lif, protein, B vitamini ve çinko zengini. Glutensiz olan bu tahil Etiyopya'da ekmek yapımında kullanılır. Bir bardak pişirilmiş teff günlük kalsiyumun yüzde 40'nı ve sekiz temel amino asit ihtiyacını karşılar.
  • 10

    Fenugreek

    Yemeklere tat vermek için kullanılan bu bitki çok amaçlı kullanılabilir. Fenugreek tohumu demir, potasyum, kalsiyum, lif ve kolin zenginidir. Fenugreek yaprakları salatada kullanılabileceği gibi unundan salamura yapılabilir.
  • 11

    Semiz otu

    Akdeniz mutfağına özgü olan semiz otu Batılı ülkelerde pek tanınmamakta. Omega 3 zengini olan semiz otu C ve E vitaminleri içerir. Lif zengini olan semiz otu pektin de içerir. Ekşimtırak olan bu bitki salata, sos ve sandiviçlerde kullanılabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız