Bill Cosby ve Roman Polanski, Sinema Sanatları Akademisi üyeliğinden atıldı

Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, cinsel saldırı suçlarından hüküm giyen aktörler Bill Cosby ve yönetmen Roman Polanski'nin üyelikten çıkarılmasına karar verdi.

Haberler İHA, ntv.com.tr 04.05.2018 - 03:35

  • 1
    Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, cinsel saldırı suçlarından hüküm giyen aktörler Bill Cosby ve yönetmen Roman Polanski'nin üyelikten çıkarıldığını duyurdu.
  • 2
    Açıklamada, kararın akademi üyelerinin yaptığı oylamanın ardından alındığı belirtildi.
  • 3
    2002'de “The Pianist” ile en iyi yönetmen Oscar'ını kazanan Polanski, 1977'de fotoğraf çekimleri sırasında birlikte oynadığı 13 yaşındaki kız çocuğana karşı  cinsel saldırı suçunu işlemiş ve 42 gün hapis yatmıştı.
  • 4
    Daha sonra, savcılıkla yatığı ceza anlaşmasının bozulacağından  korktuğu için ABD’den kaçmıştı.
  • 5

    Komedyen Bill Cosby,   2004'te eski basketbolcu Andrea Constand'a uyuşturucu hap verip, tecavüz etmekten yargılanmış, geçen ay ise  üç farklı cinsel saldırı ithamından suçlu bulunmuştu.

    80 yaşındaki Cosby'nin işlediği suçların  her biri için 10 yıl hapis cezası alabileceği ön görülüyor.

  • 6

    Diğer taraftan, akademinin 91 yıllık tarihinde bugüne kadar Cosby ve Weinstein ile birlikte 4 kişinin uzaklaştırıldığı belirtildi.

    Aralarında Angelina Jolie, Uma Thurman, Cate Blanchett ve Asia Argento gibi birçok ünlü oyuncunun bulunduğu yaklaşık 100 kadın tarafından tacizle suçlanan Harvey Weinstein geçen yıl   Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliğinden çıkarılmıştı.

  • 7
    The Godfather (Baba) oyuncusu Carmen Caridi ise 2004'te gizli kalması gereken film tanıtımlarını arkadaşına gönderdiği açığa çıkınca Akademi'den atılan ilk isim olmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız