Donald Trump'ın Beyaz Saray'a astığı eski başkanlar tablosu tartışma yarattı (Gizemli kadın figürü)

Daha önce Van Gogh'un Karlı Mazara tablosu ve Pierre-Auguste Renoir tablosuyla tartışılan ABD Başkanı Donald Trump; şimdi de kendisini eski başkanlarla aynı masada gösteren bir tabloyu Beyaz Saray'da duvara asmasıyla gündemde. Ronald Reagan, baba ve oğul Bush, Abraham Lincoln, Teddy Roosevelt, Richard Nixon gibi ABD'nin Trump'tan önceki cumhuriyetçi başkanlarına yer verildiği tablodaki gizemli kadın figürü komplo teorilerine neden olunca Ressam Andy Thomas açıklama yapmak zorunda kaldı.

Haberler 16.10.2018 - 14:41

  • 1

    ABD Başkanı Donald Trump'ın, kendisini eski başkanlarla aynı masada gösteren bir tabloyu Beyaz Saray'da duvara astırması, sosyal medyada tartışma yarattı.

    Beyaz Saray'da tartışılan başkanlar tablosu / Video

  • 2

    Tablo, Trump'ın Beyaz Saray'da CBS televizyonuyla yaptığı röportaj sırasında izleyiciler tarafından fark edildi.

    Beyaz Saray'da tartışılan başkanlar tablosu / Video

  • 3

    Tabloda Donald Trump'ın yanında Ronald Reagan, baba ve oğul Bush, Abraham Lincoln, Teddy Roosevelt, Richard Nixon gibi ABD'nin Trump'tan önceki cumhuriyetçi başkanlarına yer verildiği görülüyor.

    Beyaz Saray'da tartışılan başkanlar tablosu / Video

  • 4

    Independent Journal Review editörü Josh Billinson, tabloyu Twitter'da paylaşan ilk kişilerden biri oldu.

    Beyaz Saray'da tartışılan başkanlar tablosu / Video

  • 5

    Cumhuriyetçiler Kulübü adlı resim, ressam Andy Thomas'a ait. Missouri'de yaşayan Thomas, Time dergisine, eserinin Beyaz Saray'da sergilenmesine çok şaşırdığını söyledi.

    Beyaz Saray'da tartışılan başkanlar tablosu / Video

  • 6

    Sosyal medyada tablo ile ilgili birçok komplo teorisi üretildi. Tabloda arka planda görünen kadın figürünün kim olduğuna dair tartışmalar yaşandı.  Tabloyu hazırlayan sanatçı Andy Thomas arka planda masaya yaklaşır vaziyette duran kadın figürü ile ilgili iddialara son noktayı koydu. Thomas, arka plandaki kadın figürünün Amerika'nın gelecekteki "ilk cumhuriyetçi kadın devlet başkanı" olduğunu ifade etti. 

    Beyaz Saray'da tartışılan başkanlar tablosu / Video

  • 7

    Tabloyu Trump'a Cumhuriyetçi Kongre üyesi Darrell Issa'nın hediye ettiği söyleniyor. 
    Thomas, "Çoğu zaman, başkanlara verilen hediyeler sergilenmez, bir dolaba sıkıştırılır. Benim tablomun sergilenmesi gerçekten büyük bir ödül" dedi.

    Beyaz Saray'da tartışılan başkanlar tablosu / Video

  • 8

    Andy Thomas, tarihi kişilik ve olaylarla ilgili resimleriyle tanınıyor. Thomas'ın bu tablosunun Demokrat başkanlar versiyonu da var. Hatta kadın figürü tablonun demokrat versiyonun da da yer alıyor. 

    Sosyal medyada bazı kullanıcılar, resmi "ucuz" bulduğunu söylerken bazıları da ressamı övdü. Bir sosyal medya kullanıcısı İngiliz oyuncu ve komedyen Steve Coogan'ın ünlü karakterine gönderme yaparak "Alan Partridge ABD Başkanı olsaydı, o da kendi tablosunu böyle asardı" dedi.


  • 9

    Donald Trump Ocak'ta Beyaz Saray'da sergilemek için Guggenheim Müzesi'nden Van Gogh'un Karlı Mazara tablosunu ödünç almak istemişti.

    Müze Trump'ın bu istediğini geri çevirdi ve yerine koleksiyonundaki bir altın klozeti vermeyi teklif etmişti. 

    TRUMP'A ALTIN KLOZET TEKLİF ETTİLER (VİDEO) 

  • 10
    Daha önce de Trump'ın evindeki Pierre-Auguste Renoir tablosu ile eşin Melania Trump'ın ofisindeki aynı sanatçıya ait Loca isimli tablonun sahte olduğu ortaya çıkmıştı.
  • 11
    Tablonun orjinalinin Londra'daki Courtauld Galerisi'nde bulunuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız