En iyi 10 Halloween filmi

Tüm dünyada çeşitli partilerle kutlanmaya başlayan ancak asıl günü 31 Ekim olan Cadılar Bayramı için bazı filmleri bir araya getirdik. İster türün amansız klişeleri, ister psikolojik gerilim şaheserleri... Bu listede herkese göre bir ürkütücü film var...

Haberler ntv.com.tr 28.10.2018 - 12:19

  • 1

    Suspiria

    Korku janrının kralı Dario Argento, cadıların dünyasına sarsıcı bir giriş yaparsa ne olur? Bir grup genç balerinin peşinden giden 1977 yapımı film, muhteşem set tasarımı ve etkileyici soundtrack'iyle Halloween ruhunu daha tekinsiz ve daha cazibeli bir seviyeye taşıyor. 

    Yazı: Buğu Melis Çağlayan 

  • 2

    Scream 

    Serinin hayranı olup olmadığımız tartışılır, ama her şeyin başladığı 1996 yapımı ilk Scream filminin insanlığın ürkütücü maskelere bakışını değiştirdiğini söylemek yanlış olmaz. Korku janrının klasiklerinden birine dönüşen Scream (veya Türkçe çevirisiyle Çığlık), nostaljik bir gece yaşamak isteyen 90'lar çocuklarına göre.

  • 3

    Planet Terror 

    "O kadar kötü ki, inanılmaz iyi!" mottosuyla şahesere dönüşen B sınıfı korku filmlerini 2000'li yıllara uyarlayan Planet Terror, bir zombi hikayesi. Quentin Tarantino'nun yapımcı koltuğuna oturduğu ve Robert Rodriguez'in yönettiği filmin çarpıcı müzikleri, günlerce kafanızın içinde çalmaya devam edebilir.

  • 4

    The Purge 

    Her türlü suçu işlemenin yalnızca on iki saatliğine serbest olduğu bir gün. İnsanların birbirlerini öldürmek üzere rahatsızlık verici maskelerle sokağa döküldüğü The Purge, korku filmlerinin klişelerine yeni düşse de, bir an bile yavaşlamayan temposuyla Halloween ruhuna ayak uyduruyor. 2013 yapımı filmin yönetmen koltuğunda James DeMonaco var.

  • 5

    Halloween 

    Söz Halloween filmlerine gelince, 1978 yapımı Halloween'i es geçmek olmaz. John Carpenter'ın bileğinin hakkıyla kült mertebesine erişen B sınıfı filmi, yine Carpenter tarafından bestelenen ikonik soundtrack'iyle bir Cadılar Bayramı efsanesine dönüştü.

  • 6

    Coherence 

    Sağlam bir psikolojik gerilimi, vahşi korku filmlerine tercih edenler James Ward Byrkitt imzalı 2013 yapımı Coherence'ı izlemeli. Sekiz arkadaşın astrolojik anomalinin gerçekleştiği bir gecede kendi paralel gerçeklikleri arasında yolculuğa çıkması, izleyiciler dahil herkesin sarsıcı bir deneyim yaşamasına yol açıyor.

  • 7

    Trick 'r Treat 

    Oyun mu, şeker mi? Cadılar Bayramı'nda gerçekleşen iç içe geçmiş dört hikaye, 2007 yapımı bu Michael Dougherty filminin merkezinde. Bir Halloween geleneği olan korku hikayelerini "kanlı" canlı bir şekilde beyazperdeye taşıyan film, türünün gelmiş geçmiş en iyilerinden.

  • 8

    Jack-O 

    Bir film IMDB'den 10 üzerinden 2.7 puan almışsa, bu gerçekten merak uyandırır! 1995 yapımı bu film korku türünün en büyük fiyaskolarından; işte tam da bu yüzden mutlaka izlenmesi gerek. Tabii balkabağının hükmettiği o harika gün, yani Halloween'de.

  • 9

    Nosferatu 

    Twilight serisinin hassas vampirlerinden sıkıldıysanız, F.W. Murnau imzalı Nosferatu'ya bir şans verin. 1922 yapımı bu sinema klasiği, adının da söylediği üzere gerçek bir "korku senfonisi." Alman ekspresyonizmini korku perspektifinden ele alan film kurmaca şehri Wisborg'da başlayıp Transilvanya'ya uzanıyor.

  • 10

    House of 1000 Corpses 

    Rob Zombie'nin yazıp yönettiği House of 1000 Corpses, kanlı bir Halloween gecesinde geçiyor. 2003 yapımı bu filmin fazla grafik sahneleri nedeniyle biraz zorlayıcı olduğunu itiraf etmek gerek. Tabii gore'dan hoşlananlar için, bu bir uyarıdan ziyade promosyon cümlesi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız