George Clooney, Brad Pitt ve Robert De Niro Oscar Akademisi’ne karşı birleşti

91. Oscar Ödül Töreni canlı yayınından dört ödül kategorisinin çıkarılması sonrası Akademi’ye gösterilen tepki çığ gibi büyüyor. Yazılan açık mektuba George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro gibi oyuncuların yanı sıra Christopher Nolan, Guillermo del Toro gibi ünlü yönetmenler de imza verdi.

Haberler ntv.com.tr 16.02.2019 - 09:19 Son Güncelleme : 16.02.2019 - 09:24

  • 1

    Oscar ödüllerini dağıtan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’ne Hollywood’un tepkisi büyüyor.

  • 2

    Akademi’nin 91. Oscar Ödülleri’nden dört kategoriyi canlı yayından çıkarma kararı sonrası sinemacıların yazdığı açık mektuba ünlü oyuncular ve başka yönetmenler de imza verdi.

  • 3

    Aralarında Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Spike Lee, Damien Chazelle, Seth Rogan ve Ang Lee gibi isimlerin yer aldığı sinemacıların Akademi’ye yaptığı çağrı metnine ünlü oyuncular George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Elizabeth Banks, Peter Dinklage ve Kerry Washington da imza attı.

  • 4

    Mektuba imza atanlar arasına ünlü yönetmenler Alfonso Cuaron, Christopher Nolan, Michael Mann, Alejandro G. Inarritu ve Guillermo del Toro da katıldı.

  • 5

    Sinemacılar Akademi’ye; “En iyi görüntü yönetimi”, “en iyi kurgu”, “en iyi kısa film” ve “en iyi saç/makyaj” kategorilerinin ödüllerini sahiplerine verme anını canlı yayından çıkararak reklam arasına taşımasından dolayı tepki gösterdi.

  • 6

    Akademi, ödüllerin daha sonra “kısaca kurgulanmış” haliyle programa ekleneceğini, ancak orijinal sunumların Oscar.com ve Academy sosyal medya kanallarında canlı yayınlanacağını söylemişti. Bu karar, seyirci ilgisinin azaldığı Oscar töreninin süresinin üç saatle sınırlı tutulması isteğinden ileri geliyordu.

  • 7

    Açık mektupta, “91. Oscar Ödül Töreni’nde sinemasal sanatların statüsünü düşürmek, yaşamımızı ve tutkularımızı seçtiğimiz mesleğimize adayan bizlere hakaretten başka bir şey değildir” denildi.

  • 8

    Mektupta ayrıca, “Akademi’nin yaptığı bu kısaltmayı ve potansiyel sansürü misyonunun ruhuna aykırı hareket olarak değerlendiriyoruz” ifadesine yer verildi.

  • 9

    “Akademi 1927 yılında sinema sanatlarındaki mükemmelliği tanımak ve korumak, hayal gücüne ilham vermek ve dünyayı sinema filmleri aracılığıyla birbirine bağlamaya yardımcı olmak için kuruldu” denilen mektupta, “Ne yazık ki sanat biçimimizi ve arkasındaki insanları kutlamaktan ziyade eğlence sunma arayışımız nedeniyle bu misyondan saptık” ifadesi kullanıldı.

  • 10

    Mektup şöyle devam etti:

    “Üstün sinemanın yaratılmasından sorumlu olanların tanınması, amacı onu korumak olan kurum tarafından azaltılıyorsa, artık Akademi'nin ortak bir sanat formu olarak filmi takdir etme vaadini desteklemiyoruz.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız