Haftanın Filmleri (10 Kasım 2017)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 7 film vizyona girdi. Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz ve Daisy Ridley gibi aktörlerin rol aldığı "Doğu Ekspresinde Cinayet", Şener Şen'in başrolde olduğu "Yol Ayrımı", romantik komedi türünde ise "Mutluluk Zamanı" öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 12.11.2017 - 09:21

  • 1

    "Doğu Ekspresinde Cinayet"

    Bugün en iyi yazar ve en iyi karakteri diye hangi polisiyesevere sorsam cevap Agatha Cristie ve Hercule Poirot oluyor. Ve düşünün efsanevi dedektif Halep'ten İstanbul'a geliyor. İstanbul'da maalesef kalamayıp Londra'ya doğru yola çıkan dedektif tabi ki bir cinayeti çözmeye çalışıyor. Kenneth Branagh hem dedektife hayat veriyor hem de filmin yönetmen koltuğunda oturuyor. Müthiş bir trenin içinde, binbir çeşit insan var. Kar fırtınası, cinayet, zanlılar, güzel kadınlar, karizmatik adamlar. Masalla gerçeğin birbirine girdiği macerada Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Daisy Ridley acayip aktörler var. Bence haftanın en izlenesi filmlerinden.

    "Doğu Ekspresinde Cinayet" fragmanı 

  • 2

    "Mutluluk Zamanı"

    Ryan Gosling'in "Çılgın Aptal Aşk" filmini hatırlar mısınız? İşte ondan hallice bu hikaye. Kiralık Aşk dizisiyle kısa ömürlü işlere nispet yapan Barış Arduç ve Elçin Sangu bu kimyayı bir romantik komedi filmine taşıyalım demiş. Zengin ve çapkın Mert ile dünyevi zevklerle işi olmayan Ada'nın aşkını anlatan filmde Cengiz Bozkurt ise özgüvensiz bir adamı canlandırıyor. Romantizm ve komedi bu şekilde paylaştırılmış oluyor. Şenol Sönmez yönetmen koltuğunda.

    "Mutluluk Zamanı" fragmanı

  • 3

    "Yol Ayrımı"

    Yavuz Turgul ve Şener Şen'i bir arada teneffüs etmeye çok alıştık. Şen elli senaryo arasından Turgul’un senaryosunu beğenmiş, “Yol Ayrımı”nda rol almaya bu şekilde karar vermiş. İkilinin yıllara dayanan dostluğunun bu kararda etkili olduğunu inatla savunuyorum. Çünkü ortada müthiş bir senaryo yok ne yazık ki! Bir sistem eleştirisi, haksızlığın ne kadar can yakıcı olduğu gibi birçok hassas şeye dokunsa da işlenişi bakımından yetersiz bir film olmuş. Başarılı oyuncular tiyatro sahnesindeymişcesine abartılı karakterler sergileyince duyarlı olmak isteyen ruhum maalesef sıkılmadan edemedi. Şener Şen’in hatrına izlerim diyorsanız da siz bilirsiniz.

    "Yol Ayrımı" fragmanı

  • 4

    "Umudun Öteki Yüzü"

    Berlin'den en iyi yönetmen ödülüyle dönen Aki Kaurismäki'nin filmi "Umudun Öteki Yüzü" mültecilik kavramına kara komedi penceresinden bakıyor. Dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri olarak anılan Finlandiya'ya kaçak olarak girmek isteyen Khaled'in mücadelesi görülmeye değer. Müzisyenler, kumarbazlar, yeraltı kahramanlarıyla dolu film haftanın izlenesi işlerinden.

    "Umudun Öteki Yüzü" fragmanı 

  • 5

    “Yanlış Anlama”

    Azeriler ve bizim benzer sesli ancak farklı anlamlı kelimeler yüzünden yaşadığımız iletişim sorunu yıllardır bir fıkra misali anlatılır. Bu durumun filmi yapıldı. Bize söylendiğinde cinayet sebebi olabilecek kelimelerin Azeri dilinde kullanımı çok farklı. Dolayısıyla işin içinden kendiliğinden çıkıyor komedi. Bel altı espriler bazen sinir bozucu olsa da hiç gülmeyeceksiniz diyemeyeceğim. Yanlış anlamanın kendisi komiktir çünkü. Anlamadığım Bahadır Efe’nin neden yaşlı bir dedeyi canlandırdığı? İlker Ayrık, Hakan Bilgin ve Şevket Çoruh da kadroda.

    “Yanlış Anlama” fragmanı

  • 6

    "Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali"

    Metin Avdaç'ın yönettiği belgesel film "Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali", Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sabahattin Ali'nin yaşam hikayesini ikinci kez beyaz perdeye taşıyacak.

    "Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali" fragmanı

  • 7

    “Ağır Kelepçe”

    Adanalı kardeşlerimi severim. O şehrin içinden müthiş yazarlar ve oyuncular çıkmıştır. Yönetmenler de öyle... Ancak “Ağır Kelepçe” profesyonel bir iş olmaktan çok uzakta. “Her bilet Mehmetçik Vakfı’na 1 TL bağış demektir” yazıyor filmin internet sayfasında. İyi niyetle hareket ettiğini düşünmek istiyorum yönetmenin. Cüneyt Faruk Arkın’ın uzun uğraşlar sonucu çektiği ve vizyona sokmayı başardığı film, bir adalet mücadelesini anlatıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız