Haftanın Filmleri (15 Aralık Cuma)

Türkiye sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli, 6 film vizyona girdi. Merakla beklenen "Star Wars: Son Jedi", Louis Garrel ve Stacy Martin'in başrolde olduğu "Godard ve Ben", yerli yapımlardan ise "Poyraz Karayel: Küresel Sermaye" öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 15.12.2017 - 07:16

  • 1

    "Star Wars: Son Jedi"

    Star Wars fanatiklerinin beklediği gün geldi. Bu kez Rian Johnson'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Prenses Leia yani Carrie Fisher bile var. Özellikle erkek izleyicinin yere göğe sığdıramadığı Daisy Ridley Rey karakteriyle Jedi dünyasına adım atıyor. "Girls" dizisinde ne acayip adam diye diye izlediğim Adam Driver, önlenemez bir kariyer yükselişiyle filmin büyük bölümünü taşıyor. Müziklerinin akıl işi olmadığını düşündüğüm filmle ilgili fanatiği olmadığımdan ahkam kesecek değilim. Zaten ihtiyacınız da yok, biliyorum!

    "Star Wars: Son Jedi" fragmanı 

  • 2

    "Godard ve Ben"

    Louis Garrel'i izlemeye doyamam. Çok yetenekli ve çok yakışıklı olduğunu düşünüyorum. Fransız yeni dalga yönetmenlerinden Jean-Luc Godard'ı da aynı başarıyla canlandırıyor. Birilerinin şöhret budalası, birilerinin devrimci dediği yönetmenin Mayıs 1968'in atmosferinde yaşadığı büyük aşkı anlatan filmi Michel Hazanavicius yönetiyor. Büyük üne kavuşan, başrol oyuncusuna aşık olup onunla evlenen, bir yandan da devrimci hareketin içinde olmak isteyen bir adamın trajikomik hayat hikayesini izlemek size iyi gelecek.

    "Godard ve Ben" fragmanı 

  • 3

    "The Party"

    Sally Potter, şahane bir evin içinde geçen siyah beyaz bir filme imza atıyor. Böylelikle haftanın en görülesi filmi kayıtlara geçmiş oluyor. Kariyer ve huzur kokan evin zamanla cehenneme dönüşmesi ve tüm bunlar olurken dudağımda hep bir tebessüm bırakması yönetmende en sevdiğim duyguydu. İnsanların kendileri gibi olduklarında ne kadar dürüst ve komik hale geldikleriyle ve İngiltere'nin politik delilikleriyle incecik bir üslüpla dalga geçen film Kristin Scott Thomas ve Timothy Spall'un muazzam oyuncularıyla taçlanıyor. İzleyin!

    "The Party" fragmanı 

  • 4

    "Poyraz Karayel: Küresel Sermaye" 

    Yurtdışında gelenek halini alan spin-off, yani bir dizide tutan karakterin başrolde olduğu başka dizi veya film çekme işi, Poyraz Karayel dizisindeki Zülfikar(Celil Nalçakan) ve arkadaşları üzerinden hayata geçiriliyor. Diziyi izlemezdim, ancak Zülfikar ve arkadaşlarının çok sevildiğini hep duyardım. Filmi izlemeye koşarak gidecek bir kısım vardır tabi. Erkan Can ve Musa Uzunlar gibi abilerimizin hatrına belki siz de gidersiniz.

    "Poyraz Karayel: Küresel Sermaye" fragmanı

  • 5

    "Papatya"

    Gündelik hayatlarımızda karşılaştığımızda polise haber vereceğimiz olayların filmlerde romantik bir masal gibi anlatılması durumunu çok seviyorum. Sinema bir yanıyla gerçekse diğer yanıyla ilizyondur, masaldır çünkü. Orhan Kemal'in "Arkadaş Islıkları" romanını çok seven bir kızı televizyon ekranında gören Umut'un o kızı bulmak için girdiği halleri anlatan film, bence naif bir iş olmuş. Hayatımızın romanının başka bir insan için de öyle olduğunu öğrendiğimizde yaşadığımız romantizm tufanını yumuşacık anlatıyor film. Kenan Acar, Mekin Sezer, Kübra Gökçe'nin başrolünde yer aldığı filmi Mehmet Doğan yönetiyor.

    "Papatya" fragmanı 

  • 6

    "Somali Korsanları"

    İyi bir gazeteci olmak için ne kadar ileri gidebilirsiniz? Jay Bahadur, Somali'ye gidiyor. Gerçek hayat öyküsünden ilginç yönetmen Bryan Buckley'in uyarladığı filmde "American Horror Story"nin yıldızı Evan Peters başrolde. Al Pacino, Barkhad Abdi ve Melanie Griffith de kadroda. Başına türlü belalar açan genç gazeteci Jay'in hırsını, romantizmini, azmini izlemek ve her şeyin gerçek olduğunu bilmek hepimizi aydınlatacak!

    "Somali Korsanları" fragmanı 

  • 7

    “Yeni Yıl Tehlikede”

    Çocukların inandığı, büyüklerin delilik saydığı Noel Baba Fransa’nın orta yerine düştüğünde ne olur? Hikayesi, oyunculukları, ışığı, müziği, efektleri ve daha bir sürü güzelliğiyle ailece mutlaka gidilmesi gereken bir film! Sıcak algınlığına yakalanan Elf’ler için 92 bin tane C vitamini almak için şehrin yolunu tutan Noel Baba’nın insanlarla imtihanı gerçekten çok eğlenceli. Alain Chabat’ın yönettiği ve başrolünde yer aldığı filmde Audrey Tautou da var!

    “Yeni Yıl Tehlikede” fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız