Haftanın filmleri (16 Aralık 2016)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 7 film vizyona girdi.  Orkan Şancı, filmleri değerlendirdi.

Haberler 16.12.2016 - 07:33

  • 1

     GÜÇ UYANDI BİR KERE!..

     “ROGUE ONE: A STAR WARS STORY”

    JJ Abrams imzalı “Güç Uyanıyor” ile gözümüzün zihnimizin pasını sildiğimiz Star Wars evrenine bir “ara dokunuş” filmi “Rogue One”. Ana öyküye devam etmekten ziyade “parçaları birleştirme” çabası da diyebiliriz. Gerekliliği tartışılır ama film, Prenses Leia’nın emriyle Death Star’ın savaş planlarını çalmakla görevlendirilen ekibin macerasını anlatıyor. Yani 1977 tarihli “A New Hope’un öncesindeyiz. Şunu da söyleyelim: Bu filmin ticari başarısı SW evreninde geçecek başka yan hikayelerin kapısını aralayacak. Yönetmen koltuğunda 2014 tarihli “Godzilla” ile beklenenin üzerinde başarı sağlayan Gareth Edwards oturmakta. Başrolde ise “Güç Uyanıyor”dan sonra bir kez daha bir kadın kahramanın öne çıktığını söyleyebiliriz. Jyn Erso olarak güzel ve yetenekli oyuncu Felicity Jones karşımızda. Kendisine Riz Ahmed, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen ve Forest Whitaker gibi geniş bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Senaryo kısmında ise Chris Weitz ve Dany Gilroy gibi kendini ispatlamış isimler var. Dolayısıyla iyi etüt edilmiş, hesaplanmış bir “formül” ile karşı karşıyayız. Star Wars fanatikleri zaten kaçırmayacaktır ama seriyi bilen sinemaseverler için de hoş bir deneyim olabilir.

    (Beklenti: yüksek)

    “ROGUE ONE: A STAR WARS STORY” FRAGMANI

  • 2

    USTAOĞLU’NDAN USTALIK FİLMİ...

    “TEREDDÜT”

    Yeşim Ustaoğlu’nun ödüle doymayan filmi “Tereddüt” nihayet ticari gösterimde. Antalya Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Ecem Uzun) kazandığı ödüllerden sadece bir kaçı. Drama’nın konusu şöyle: Genç psikiyatrist Şehnaz, İstanbul’dan bir taşra kasabasına mecburi görev nedeniyle yerleşmek zorunda kalır. Hafta sonları ise yine İstanbul’a, evine döner. Kocası Cem ile ilişkisi dışarıdan bakıldığında kusursuzdur, ama kimse yakından bakıldığında normal değildir. Kasabada çalıştığı hastanede Elmas ile karşılaşır. Elmas kendisinden küçük, aklını yitirmek üzere olan bir kızdır. Sürekli kabus görür. Şehnaz Elmas’a yardım elini uzatır, aynı şekilde görünmez bir el de ona yardım etmeye başlar. Ustaoğlu’nun ustalık işi diyebileceğimiz filmin başrollerinde Funda Eryiğit ve övgülerle karşılanan Ecem Uzun var. Okan Yalabık ve Mehmet Kurtuluş da kadroda. Ödüllü festival filmlerine ve kabus sahnelerine mesafeli değilseniz ilginç bir deneyim olabilir.

    (Beklenti: yüksek)

    TEREDDÜT FRAGMANI

  • 3

    WES ANDERSON’IN ÇEKMEDİĞİ BİR WES ANDERSON KOMEDİSİ!

    “APTALLAR ÇETESİ”

    2004’te çektiği “Napoleon Dynamite” ile hatırı sayılır bir iz bırakan Jared Hess, kendine has komedi estetiğiyle bir dizi filmle kariyerine devam ettiyse de büyük bir patlama yaratamadı. Gerçek bir olaydan yola çıkarak hazırlanan bu soygun komedisi de ortalama eleştirilerle karşılandı. ABD tarihinin en büyük soygunlarından birinin yaşandığı 1997 senesindeyiz. Bir şirkette şoförlük yapan David Scott Ghannt’ın arkadaşlarıyla 17,3 milyon dolar çalmasını anlatan filmin başrollerinde Zach Galifianakis ve Owen Wilson var. Hess’in filmindeki renk paleti ve estetik anlayışının ister istemez öykündüğü isme gelince: “Aptallar Çetesi” için Wes Anderson’ın çekmediği bir Wes Anderson filmi de diyebiliriz..

    (beklenti: orta)

    APTALLAR ÇETESİ FRAGMAN

  • 4

    YERLİ KOMEDİ DENEMESİ

    “SEN SAĞ BEN SELAMET”

    2012 tarihli “Sağ Salim”le başlayan serinin üçüncü halkasında Ersoy Güler “absürt komedi”deki ısrarını sürdürüyor. Hapisten salıverilmesine iki gün kalan Selamet ve müebbete çarptırılmış Sansar aynı nakil aracıyla Sivas yolundadır. Trafik kazası sonucu birbirlerine zincirli halde kaçmaya kalkışırlar. Maceraya goril Behlül ve çevredeki doğal güzelliklerin bir parçası olan Tuvana Türkay dahil olur. Başrollerde Ufuk Özkan ve Burçin Bildik var.

    (beklenti: düşük)

    SEN SAĞ BEN SELAMET FRAGMANI

  • 5

    KOMİK Mİ OLDUĞUNU SANIYORSUN?

    “OLDU MU ŞİMDİ?”

    Yerli komedilerde sanırız sorun kimsenin kalite aramamasının da ötesine geçti: artık hepsi birbirine benziyor!. Neredeyse aynı filmi yıllardır farklı oyuncularla izler gibiyiz. “Oldu Mu Şimdi” adlı bu “yanlış anlama komedisi”nde de durum farklı değil. Haksız yere hapse atılan kahramanlarımız salıverildiklerinde yine bir yanlış anlama sonucu hapse girer. Sonunda bu böyle olmaz deyip düzgün bir hayat sürmeye karar verdiklerinde ise yine bir yanlış anlama sonucu başlarına talih kuşu konar. Yavuz Seçkin’in Selami Şahin’i andıran bir saç/makyaj eşliğinde başrol oynadığı filmi en güzel bir yan karakterin ağzından çıkan şu cümle özetliyor: “komik mi olduğunu sanıyorsun?”

    (Beklenti: çok düşük)

    OLDU MU ŞİMDİ? FRAGMAN

  • 6

    KOMİK Mİ...

    “ALEMDE BİR GECE”

    Hiç uzatmayalım. Aydemir Akbaş’ın başrol oynadığı bu “komedi” için de “Oldu Mu Şimdi” için yazdıklarımız aynen geçerli

    (Beklenti: çok düşük)

    ALEMDE BİR GECE FRAGMAN

  • 7

    HAFTANIN KORKUNÇLUSU

    “ZUZULA”

    Aşk romanlarının ünlü yazarı Vildan “yazar blokajı”ndan müzdariptir. Bir türlü yeni roman yazamaz. Editörü “neden gerilim türüne el atmıyorsun” der. Vildan’ın aklına yatar bu fikir. Tası tarağı toplayıp bir dağ evine yerleşir. Çevre tekin değildir. Paranormal olaylar başlar. Kemal Özdemir’in yazıp yönettiği filmin başrolünde Canan Ünal var.

    (Beklenti: düşük)

    ZUZULA FRAGMANI

    Soru, görüş ve önerileriniz için: Orkan ŞANCI / orkansanci@gmail.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız