Haftanın Filmleri (26 Ocak Cuma)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 6 film vizyona girdi. Peter Dinklage'nin başrolünde olduğu 'Hafıza', serinin son filmi olan Labirent: Son İsyan, yerli yapımlardan ise 'Ölümlü Dünya' öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 30.01.2018 - 17:09

  • 1

    "HAFIZA"

    Peter Dinklage'nin başrolünde olduğu bir film düşünün. Karanlık, gizemli, heyecanlı... Onun kısa boyuna aldırmadan her şeye kafa tutuşuna hayranım. Game of Thorones'ten kazandığı dolarların da bu duruma etkisi var tabi! İnsan aklı ve hafızasıyla ilgili bulunan aygıtlar, bilim dünyasının birer süprizi gibi değil artık. Olası, olması gerekli, oluyor da. İşte böyle bir cihazın mucidi gizemli bir şekilde ölüyor. Dinklage de cinayetin sır perdesini sonuna kadar açmak için elinden geleni ardına koymuyor. Genç Kanadalı Mark Palansky imzalı filmde Julia Ormond da var.

    "Hafıza" fragmanı 

  • 2

    "ÖLÜMLÜ DÜNYA"

    Uzun yıllar Onur Ünlü ile çalışan Ali Atay, bir film çekecek denildiğinde Ünlü'ye benzeyecek diye tedirgin olmuştum. Bu önyargıma kızdım sonra. Atay müthiş bir filmi "Limonata"yı sinemamıza kazandırmıştı. Yılda 3 film çekmektense, 3 yılın ardından ikinci filmiyle karşımızda Atay. Hiçbir şeyin ve hiçbir kimsenin göründüğü gibi olmadığı üzerine anlatabileceği en eğlenceli hikayeyle üstelik. Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Mehmet Özgür, Sarp Apak ve İrem Sak gibi popüler oyuncuların yanı sıra Doğu Demirkol, Özgür Emre Yıldırım, Feyyaz Yiğit Çakmak, Meltem Kaptan gibi hikayeyi sırtlayan isimler de var kadroda. Ellerine sağlık hepsinin!

    "Ölümlü Dünya" fragmanı 

  • 3

    "LABİRENT: SON İSYAN"

    Üçlemenin ilk filmini sevmek sadece bana özgü bir duygu mudur? Labirent serisinin ilk filmini sinemada yalnız başıma izlediğim günü hala hatırlarım. Yeni bir şeye bakıyor olmanın hazzıyla, mutlu ayrılmıştım mekandan. Sonra ikinci bölüm geldi. Sonuna kadar gitmek zor olsa da izlemeyi başardım. İlki kendiliğinden, sonrası zorlamayla oluyor gibi. Hayatta da öyle! Bu kez Thomas ve arkadaşları yine ve yine W.I.C.K.E.D.'a karşı mücadele ediyor. İnsanlığın kurtuluşuyla ilgili iyimser yanları da var. Wes Ball imzalı filmde kadro da aynı.

    "Labirent: Son İsyan" fragmanı 

  • 4

    "SEVGİSİZ"

    Andrey Zvyagintsev imzalı festival filmi, haftanın en iyilerinden. Maryana Spivak kendi hayatını yaşamak isteyen anne rolünde muazzam. Konunun yaralayıcılığına Rusya'nın karanlığı da eklenince, biraz kalp darlayan ama çokça ufuk açan bir film izlemiş olacaksınız. Matvey Novikov, 12 yaşında bir çocuğun sevgisizliğe maruz kaldığında gözlerine yansıyan acıyı öyle gerçek vermiş ki! İlla ki izleyin!

    "Sevgisiz" fragmanı

  • 5

    "ADI AŞK"

    İsminin içinde aşkın geçtiği bir filme, sinema aşkıma rağmen tahammül edemeyeceğim. Hep inandığım "ne anlattığın değil, nasıl anlattığın önemlidir" özlü sözünü bu film için de kullanabilirim. Eyüp Dirlik imzalı filmde Mustafa Yabaş ve Mariam Hussein başrolde. İmkansız bir aşkın anlatıldığı filmi sonuna kadar izlemeniz imkansız!

    "Adı Aşk" fragmanı 

  • 6

    "AYI KARDEŞLER: FANTASTİK DÜNYALAR"

    Altın geyikler, robotlar, ayılar, hırsızlar ve Orta Dünya. Bunca acayip unsurun geçtiği animasyon benim gibi biri için komplo teorisi tadında. Neyse ki macera ormanda geçiyor da içimi ısıtan yeşilliğe bakıp mutlu olabiliyorum. Çin yapımı animasyonu Ding Liang yönetiyor.

    "Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar" fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız