"Köroğlu Parkı" Türk dünyasını buluşturacak (75 bin metrekare)

Bolu Belediyesince 75 bin metrekare alana inşa edilecek ve 30 metre yükseliğindeki dev Köroğlu heykelinin yanı sıra müze, amfi tiyatro ve at gezinti alanı bulunacak Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı'nın, Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklarının ortak kültür paydasını temsil etmesi hedefleniyor.

Haberler Anadolu Ajansı 03.01.2017 - 15:38 Son Güncelleme : 03.01.2017 - 15:43

  • 1
    Köroğlu heykelinin yanı sıra müze, amfi tiyatro ve at gezinti alanı bulunacak Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı'nın, Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklarının ortak kültür paydasını temsil etmesi hedefleniyor.
  • 2
    Türk dünyasının ortak değerlerini Bolu'da yaşatacak ve yapımına bu yıl başlanacak "Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı"nda, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki heykel, müze, araştırma ve kongre merkezinin yanı sıra amfi tiyatro, at gezinti alanı, kır kahvesini de yer alacak.
  • 3
    Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklarına ait alanların bulunacağı parkta, her ülke kendi "Köroğlu betimlemesini" bulabilecek. Asya'dan Balkanlara uzanan Türk dünyasını Bolu'da buluşturması hedeflenen parkın uygulama projesinde son aşamaya gelindi.
  • 4
    TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı organizesinde yapılan uluslararası yarışmada birinci olan Kazak mimar Yedil Tussibbekov ve heykeltıraş Murat Mansurov'un imzasını taşıyan eserin uygulama projesinde park alanı 75 bin metrekare olarak belirlendi.
  • 5
    Köroğlu kültürüne sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla Alpagut Mahallesi sınırlarında yapılacak parkta, Ankara-İstanbul TEM Otoyolu'ndan da görülebilecek 30 metre yüksekliğinde Köroğlu heykeli yer alacak.
  • 6
    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı" ile Türk dünyasının ortak kültürü, sanatı ve sporunun Bolu'da yaşatılacağını söyledi.
  • 7
    Proje ile Türk soydaşların kendi kültürleri ile bütünleşirken, yabancı turistlerin de Türk kültürünün her yönüyle tanışacağını ifade eden Yılmaz, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar tanınan ve sevilen halk kahramanı ve ozanı Köroğlu'nu dünya markası yapmak istediklerini vurguladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız