Vegan oyuncu Joaquin Phoenix’ten hayvanları anlatan belgesel

Joker filmindeki performansıyla Oscar dahil pek çok büyük ödülü kucaklayan Joaquin Phoenix, bu defa bir belgeselin baş yapımcısı olacak. Vegan bir aktivist olan Joaquin Phoenix, hayvanların duygularını anlatan Gunta’yı çekecek. 

Haberler 25.02.2020 - 08:04

  • 1

    Vegan olduğu bilinen ve 92. Oscar Ödülleri töreninde vegan menü hazırlanmasını sağlayan Oscar’lı yıldız Joaquin Phoenix, hayvanların duygularını anlatan Gunta filminin baş yapımcılığını üstlenmeye hazırlanıyor.

  • 2

    Ödüllü Rus yapımcı Victor Kossakovsky'nin yarattığı Gunta filmi, bir domuzun günlük hayatını ve ikisi inek, biri tavuk üç arkadaşın hayatını konu alıyor.

    Kossakovsky, daha önce dünyanın farklı yerlerindeki su kütlelerini inceleyen 2018 yapımı belgesel Aquarela'yı çekmişti.

  • 3

    “Gunda'dan derinlemesine etkilendiğini” söyleyen 45 yaşındaki oyuncu ABD'li Phoenix, insanların hayvan zekasını algılama şeklini değiştireceğini umduğu film için, "Varoluş üzerine içsel bir meditasyon" yorumunu yaptı. Phoenix,  ayrıca belgeselin çok önemli ve sanatsal bir film olduğunu da belirtti.

  • 4

    Joker filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu seçilen Phoenix, 2020 Oscar Ödülleri’nde, “Sessizlerin sesiyiz. Hepimiz adaletsizliğe karşı savaşıyoruz. Kendimizde bir ineği yapay olarak dölleyip yavrusunu çalma hakkını görüyoruz” demişti. "Doğal hayattan koptuğumuzu düşünüyorum" diyen Phoenix, hayvanlara yapılan işkencelere değindiği konuşmasını 1993 yılında hayatını kaybeden erkek kardeşi River Phoenix'ın şarkı sözlerini söyleyerek bitirmişti: "İçinizdeki sevgiyle yardım elinizi uzatın, huzur da peşinden gelecektir."

  • 5

    Ünlü oyuncu, Oscar’dan iki gün sonra Los Angeles'taki mezbahadan bir inek ve buzağı kurtarırken görüntülenmişti. Hayvanlar daha sonra çiftlik sığınağı olarak kullanılan tesise nakledilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız