Transformers yerine izlenebilecek 6 robot temalı film

‘Transformers: The Last Knight’ (Transformers 5: Son Şövalye), ABD'de yakaladığı düşük gişe başarısının yanı sıra aldığı olumsuz eleştirilerle de hayal kırıklığı yarattı. İşte Transformers 5'in yerine izlenebilecek 6 robot temalı film önerisi...

Haberler ntv.com.tr 13.07.2017 - 12:04

  • 1

    İlki 2007’de seyirciyle buluşan Transformers serisinin beşinci filmi ‘Transformers: The Last Knight’ (Transformers 5: Son Şövalye), ABD’de serideki en düşük gişe açılışını yaparak hayal kırıklığı yarattı. 23 Haziran’da vizyona giren film, ilk beş gün içinde yalnızca 68 milyon dolarlık hasılat elde etti.

    Mark Wahlberg ve Anthony Hopkins gibi yıldızlara sahip film dünyada ise ABD’de yaptığından çok daha büyük bir gişe başarısına ulaştı.

  • 2

    Çin’de yalnızca ilk gününde 41 milyon dolar gişe rakamını yakaladı. İnsanlar ve makineler arasındaki savaşı konu alan film, Rotten Tomatoes adlı sitede, izleyenlerin oylamasıyla yalnızca %15’lik bir başarı sağlayabildi.

    Transformers filmi izleyenlerde hayal kırıklığı yaratsa da robot filmleri, muhtemel gelecekte bu teknolojiye erişildiğinde neler olabileceğiyle ilgili fikir oluşturmanıza yardımcı olabilir.

    İşte Transformers yerine izleyebilceğiniz altı robot temalı film...

  • 3
    1. Ex Machina (Eski Makine)

    2016'da En İyi Görsel Efekt Oscar’ını alan psikolojik gerilim filmi ‘Ex Machina’, Alex Garland'ın eleştirmenlerce beğenilen ilk yönetmenlik denemesi.

    Filmde, Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde bir haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası, Caleb'i beklemektedir.

    Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın üstlendiği bilimkurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer alıyor.

    Ex Machina, seyirciye, hiçbir şeyi veya hiç kimseyi hafife almamak gerektiğini gösteriyor.

  • 4
    2. Star Wars (Yıldız Savaşları)

    İlk filmi 1977’de gösterime girmesine rağmer Star Wars, popülerliğini hala koruyor. Star Wars’un bir sonraki filmi ‘The Last Jedi’ (Son Jedi) ise 15 Aralık 2017’de vizyona girecek. Henüz seriyi izlemeyenler için bu yaz, yeni film çıkmadan önce geçmiş filmleri izlemek için ideal. Çıkacak yeni film, Luke Skywalker’ın uzak bir galaksideki yolculuğunun hikayesini anlatacak. Tabii ki kahramana bu yolculuğunda sevimli minik robot R2-D2 ve aşırı resmi ancak bir o kadar da komik C-3PO eşlik edecek.

  • 5

    3. The Matrix

    Lana ve Lily Watchowski’nin yönetmenliğini üstlendiği dört filmden oluşan serinin ilk filmi ‘Matrix’, 1999’da gösterime girdi. Başrollerinde Keanu Reeves ve Laurence Fishburne’nin bulunduğu film, distopik bir evrende ‘gerçek’ olanı arayışı konu ediniyor. Gişede büyük bir başarı yakalayan ve dört Akademi Ödülü kazanan ilk film, seyirciyi kendi dünyasında hayal gücünün bir ürünü olup olmadığı sorusuyla başbaşa bırakarak, Matrix dünyasına ilk adımı atmayı sağladı.

  • 6

    4. Blade Runner (Bıçak Sırtı)

    Harrison Ford’un başrolünde olduğu orijinal ‘Blade Runner’ (Bıçak Sırtı), 1982 yılında gösterime girdi. Ancak o zamandan beri görsel efektlerin inanılmaz bir gelişme göstermesi sebebiyle film tekrar çekiliyor. Blade Runner 2 (Bıçak Sırtı 2)’ de ise Harrison Ford yine rol alırken ona Ryan Gosling, Jared Leto gibi ünlü isimler eşlik ediyor. Yeni çıkacak filmin yönetmeni Denis Villeneuve ise daha önceden yaptığı bir açıklamada orjinal film için “Neredeyse bir din”demişti.

  • 7

    5. The Stepford Wives (Stepford Kadınları)

    2017, Nicole Kidman'ın yılı oldu. Cannes Film Festivali’nde gösterilen, aralarında Sofia Coppola’nın yönettiği The Beguiled (Aldanmış)’ın da olduğu dört filmin başrolünde yer alan Kidman, aynı zamanda bu yıl HBO’nun kısa dizisi Big Little Lies’da da oynadı. Bu yılki filmlerinin ardından Kidman’a hayran kalanların, 2004 yılına dönerek The Stepford Wives’ı izlemeleri tavsiye edilir. Film, toplumların yüzeyde görünenden çok daha farklı olabileceğini gösteriyor.

  • 8

    6. X Men: Days of Future Past (X Men: Geçmiş Günler Gelecek)

    X-Men serisinin geçmişi, günümüzü ve geleceği bir araya getiren ikinci filminde, Profesör X, Magneto ve Wolverine karakterleri ekrana geliyor. Filmde Wolverine, insan ırkını ve mutantları kurtarmak için zamanda yolculuk yaparak, 1973'e geri gidiyor. Game of Thrones’taki Tyrion Lannister rolüyle popülerlik kazanan Peter Dinklage, filmde kötü adamı canlandırıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız