Türkiye'nin harika yetenekleri

Türkiye'nin harika yetenekleri

Haberler 25.02.2011 - 13:20

  • 1

    Türkiye'nin harika yetenekleri

    Çağdaş Eğitim Vakfı, müzik, resim, edebiyat ve sanatın farklı alanlarında yetenekli olan gençlerin, gelecek yıllarda Türkiye’yi dünyada temsil edebilecek kültür ve sanat elçileri haline gelmelerine katkıda bulunmak amacıyla bir proje başlattı: “Harika Yetenekler”... ERGO-Çağdaş Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla yapılan projede Türkiye'nin kültür sanat alanında en yetenekli gençleri keşfediliyor. Bu keşfi Cihat Aşkın, Fazıl Say, Gürer Aykal, Bülent Bezdüz, İbrahim Yazıcı, Bülent Evcil başta olmak Türkiye'nin önemli sanatçıları yapıyor. Peki kimler bu harika yetenekler?
  • 2

    Berfin Aksu, kemancı

    1998 yılında Ankara’da doğdu, annesini 10 yaşında kaybetti. 6 yaşında Bilkent Üniversitesi Erken Müzik Eğitimi Programı’nın sınavını geçerek piyano çalmaya başladı. Berfin, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu sınavında üstün başarı göstererek okula burslu başladı. Sınav komisyonu tarafından parmaklarının ve fiziksel yapısının keman çalmaya daha uygun olacağı tespit edilince enstrüman olarak kemanı seçti. Berfin Aksu halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu yedinci sınıf öğrencisi. Türkiye'de orkestra eşliğinde konser veren sekiz yaşındaki ilk solist. 2010 yılında Romanya’da 14'üncüsü yapılan Uluslararası Remember Enescu Yarışması’nda birincilik, En İyi Enescu Yorumcusu ve Constantin Dragoi Özel ödüllerini aldı.
  • 3

    Burak Beşir, flüt sanatçısı

    1977 Lefkoşa doğumlu. Flüt eğitimine Kuzey Kıbrıs Güzel Sanatlar Akademisi’nde başladı. Ardından Ankara Hacettepe Devlet Konservatuarı’nda lise ve lisans eğitimini sınıf atlayarak, üstün derece ile tamamladı. Mezuniyetinin ardından müzik kariyerini sürdürmek için İngiltere’ye gitti. Royal Scottish Academy’de (İskoç Kraliyet Akademisi) yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılında, Berklee College of Music’in WST (World Scholorship Tour) bursunu kazandı. Burak Beşir halen Berklee College of Music’te müzik kariyerine devam ediyor. Amerika'daki tüm konservatuarlar arasından en iyi 15 müzisyenin yer aldığı '5th Conservatory Project' projesine Burak Beşir, 2008 yılında Berklee College of Music'i temsilen katıldı.
  • 4

    Burak Buğrahan Alnıaçık, balet

    24 Ağustos 1994 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İlkokul 3. sınıfta Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin açmış olduğu Çocuk Balesi sınavının 3 aşamasında da üstün başarı sergileyerek kursiyer olma hakkını elde etti. 2005-2006 öğretim döneminde hem İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı hem de Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı sınavlarına müracaat etti, yapılan baraj ve 2 aşamalı sınav sonucunda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarını kazanan tek erkek, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nı kazanan 2 erkek sanatçıdan biri oldu. Burak Buğrahan halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı 11. Sınıf öğrencisi ve 2012 yılında İstanbul ve Varna’da yapılacak olan uluslararası bale yarışmalarına hazırlanıyor.
  • 5

    Cem Esen, piyanist

    1997 yılında Adana’da Adana Devlet Konservatuarı’nda piyano öğretim görevlisi olan bir anne ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nda flüt sanatçısı olan bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. 6 yaşında Can Çoker ile ilk piyano eğitimine başladı. 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen uluslararası 5. Pera Piyano Festivali’nde 1.’lik ödülünün belirlenmediği yarışmada 2.’lik ödülünü aldı. Cem Esen müzik eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı’nda piyano öğretim üyesi Prof. Metin Ülkü ile devam etmektedir.
  • 6

    Cemre Polat, balerin

    15 Mart 1993 yılında Ankara’da TRT’de yapımcı ve yönetmen olan anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Baleyle 3 yaşında kreşte tanıştı. Eğitimine Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlköğretim okulunda başladı ve 2 yıllık eğitimi süresince dansa yatkınlığıyla tüm öğretmenlerinin dikkatini çekti. Öğretmenlerinin teşvikiyle Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi bölümünün sınavlarına girdi ve kazandı. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Anasanat dalı bölümünü kazandı. Halen eğitimine burada devam etmektedir. 2010 yılı Ağustos’unda Jana Kurova'nın öncülüğünde Prague International Ballet tarafından düzenlenen Ballet & Dance Workshop International Master Program, Summer Intensive Classes'a Türkiye’den davet edilen üç öğrenciden biri oldu. Çalışmalarını Ludmilla Potapovich ve Gennedy Potapovich ile sürdürmektedir.
  • 7

    Ceren Sevinçler, balerin

    1990 Kocaeli-Gölcük doğumlu. 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminden sonra İzmir’e taşındı. İzmir, Ceren için bir dönüm noktası oldu ve 9 Eylül Devlet Konservatuarı bale bölümünde yarı zamanlı olarak okumaya başladı. Liseyi bitirdikten sonra tekrar 9 Eylül Devlet Konservatuarı’nın açmış olduğu üniversite sınavına girdi ve başarılı oldu. 2010 yılında Çekoslovakya’da düzenlenen salsa yarışmasında dünya 3’üncülüğünü kazandı. Ceren, 9 Eylül Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nde eğitimine devam ediyor.
  • 8

    Dilara Kaymak, korno sanatçısı

    1994 yılında Mersin’de dünyaya geldi. Müziğe ilgisini ilkokulda keşfetti. 2003 senesinde gitar eğitimine başladı. Gitar hocasının tavsiyesi üzerine konservatuar sınavlarına girdi ve hayatı değişti. Fiziksel olarak kornoya uygun bulunan Dilara, 2008 yılında Doğuş Senfoni Çocuk Orkestrası’na girmeye hak kazandı. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda 11. sınıfta okuyor.
  • 9

    Ekin Cengizkan, baterist

    1982 yılında Ankara’da doğdu. Küçük yaşta mızıka ve çeşitli ev eşyalarını vurmalı gibi çalarak başladı. 4 yaşındayken Adana’ya yerleşip ilk ve ortaokulu burada bitirdi. Ekin’in davulla tanışması 1994 yılında gerçekleşti. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, 2008 yılında Berklee College of Music’in seçmelerine katılarak bu okulda burslu öğrenci olma hakkını kazandı. Öğrenimine Berklee College of Music’te devam eden Ekin, müzik teknolojileri ve elektronik müzik prodüksiyonları alanında çalışmalarına devam ediyor.
  • 10

    Emre Engin, kemancı

    1991'de Sakarya’nın Sapanca ilçesinde doğdu. 1996 yılında anne ve babasının tayini sonucunda Bursa’ya yerleşti. 2001 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. Prof. Dr. Cihat Aşkın ile tanıştı, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Projesi’ne katılması hayatının dönüm noktalarından biri oldu. 2009 yılında Londra’da bulunan İngiliz Kraliyet Müzik Okulu’nun seçmelerine katılarak bu okuldan burs almaya hak kazandı. 2010 yılı Eylül ayından bu yana eğitimine Kraliyet Müzik Okulu’nda lisans 1. sınıf öğrencisi olarak devam ediyor.
  • 11

    Ezgi Sarıoğlu, balerin

    1996 yılında Ankara’da doğdu. Henüz anaokulundayken Kuğu Gölü’nü izleyerek baleyle tanıştı ve ileride balerin olma hayalini kurdu. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı bale bölümüne girdi. Hayali artık gerçekleşmeye başlamıştı. Ezgi halen Hacettepe Üniversitesi Bale Anasanat Dalı öğrencisi.
  • 12

    Ezgi Yürümez, kemancı

    1991 yılında Erzincan'da öğretmen bir babanın ve hemşire bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. Çalışmalarına on üç yaşında Prof. Dr. Cihat Aşkın ile başladı. Ezgi, 2010 yılı Yamaha Yaylı Çalgılar yarışmasında birincilik, 13. Uluslararası Genç Müzisyenler 2010 yarışmasında ikincilik ödülünü aldı. Ezgi Yürümez halen İTÜ TDMK lisans 4. Sınıf öğrencisi olarak Mezuniyet ve Lisansüstü çalışmaları için araştırma yapıyor, Yard. Doç. Hakan Şensoy ile keman eğitimine devam ediyor.
  • 13

    Iraz Yıldız, piyanist

    1997 yılında Antakya’da hekim olan anne babanın kızı olarak dünyaya geldi. 5 yaşında gittiği ana okulundaki müzik öğretmeni, kulağının çok iyi olduğunu söyleyince annesi hemen piyano derslerini başlattı. 7 yaşına geldiğinde babasının görevi dolayısıyla Antalya’ya taşındı. Iraz, Antalya Devlet Konservatuarı’na ve ilk öğretime aynı zamanda başladı. 2006 yılında henüz 9 yaşındayken 3 ayrı ilde konser veren Iraz, aynı yıl öğretim görevlisi Yuriy Sayutkin’in sınıfına kabul edildi ve çalışmalara başladı. 2009 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Genç Virtüözler Yarışması’nda Mansiyon ödülünü aldı. Eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde 8. Sınıf öğrencisi olarak devam eden Iraz, piyano çalışmalarını Gülnara Aziz ile sürdürüyor.
  • 14

    Mahmut Önal, kontrbasçı

    1994 yılında Mardin’de 9 çocuklu bir ailenin ferdi olarak doğdu. 6 yaşında ailesi ile birlikte Mersin’e taşındı ve eğitimine orada başladı. Necdet Ülger İlköğretim Okulu’na devam ettiği sırada müzik öğretmeni İnci Bihter Atabey’in yeteneğini keşfetmesi ve yönlendirmesi sonucunda Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümü’nü kazandı. Kontrbas çalışmalarını Gözden Şele ile sürdürüyor.
  • 15

    Onur Abacı, vokal

    Kontr-tenor olan Onur Abacı, 1982’de Almanya’da doğdu. Babası kaynakçı, annesi huzur evinde hasta bakıcı olan Onur, müzik eğitimine 7 yaşında başladı. 1997 yılında İstabul’a taşındı. Zor bir sınavı vererek Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano anasanat dalı öğrencisi olmaya hak kazandı. Ses konusundaki özel yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedilen Onur’un gerçek bir Kontr-Tenor (erkek soprano) olduğu anlaşıldı. Sesi birçok sanatçı tarafından dinlenildikten sonra Onur’un artık tek hayali Avusturya’daki Mozarteum’dan şan eğitimi almaktı. Şan çalışmalarına Prof. Güzin Gürel ile devam etti ve Mozarteum Opera/Şan bölümünü birincilikle kazandı. Mimar Sinan Üniversitesi ön lisans diplomasını almasının ardından Salzburg’taki Opera eğitimi başladı. 2010 yılında dünyada ilk defa organize edilen ve Slovenya’nın Maribor şehrinde gerçekleşen Kontr-tenor festivaline tek solist olarak çağrıldı. Abacı, Avusturya Salzburg şehrindeki “Mozarteum Konservatuarı”nda yüksek lisans eğitimine devam ediyor.
  • 16

    Salihcan Gevrek, piyanist

    1992 yılında Sivas’ta doğdu. 2009 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı, 1. Kamuran Gündemir Ulusal Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünü aldı. 2010 yılında Kraliyet Müzik Okulu’nun sınavlarına girerek tam eğitim bursu kazandı. 2011 Eylül ayından itibaren eğitimine Londra’da devam edecek.
  • 17

    Sesim Bezdüz, kemancı

    1997 yılında dünyaca ünlü Grammy ödüllü opera sanatçısı Soner Bülent Bezdüz ve müzik öğretmeni Reyhan Bezdüz’ün ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Keman eğitimine 6 yaşında, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda , Lili Tchumburidze ile başladı. Okul içinde ve dışında pek çok konser ve etkinliklere katıldı. 2009 yılında İngiltere’de Galler Kraliyet Ailesi tarafından düzenlenen Llangollen Müzik Festivali’de 16 yaş altı Solo Enstrüman Yarışması’nda birincilik ödülünü aldı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası üyesi olan Sesim Bezdüz, keman çalışmalarını, halen M.Ü. Devlet Konservatuarı’nda Lili Tchumburidze ile sürdürüyor.
  • 18

    Sofiko Tchumburidze, kemancı

    2000 yılında Mersin’de doğdu. 2006 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın açtığı sınavları kazandı. 2010 yılı Ekim ayında Mersin’de yapılan Gülden Turalı 4. Keman Yarışmasında birinci kategoride birincilik ödülünükazandı. Sofiko Tchumburidze halen ME.Ü Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı statüsü temel 2. sınıfında Lili Tchumburidze ile çalışmalarına devam ediyor.
  • 19

    Utar Artun, piyanist

    Almanca öğretmeni bir anne ve aranjör ve ton-maister bir babanın oğlu olarak 1987 yılında Ankara’da doğdu. 1998 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Vurmalı Çalgılar Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun oldu. 2009 yılında Berklee College of Music’in Paris Seçmelerine katılan Utar, bu okula burslu öğrenci olarak kabul edildi. Berklee College of Music’te eğitimine devam eden Utar Artun, okuldaki ilk yılında Onur Ödülü alan ilk öğrenci oldu.
  • 20

    İbrahim Halil Turgut, vokal

    1984 yılında Şanlıurfa’da çiftçi bir baba ve annenin çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Ailesinin de desteğiyle, 2005 yılında Niğde Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi sınavlarına girdi ve başarı sağlayarak okula girmeye hak kazandı. Okula kabul edildiği ilk dönemlerde hedefi iyi bir klasik gitar sanatçısı olmaktı. Ancak ikinci sınıfta verdikleri bir konserde piyano eşlikli söylediği bir eserden sonra ideali tamamen değişti ve opera sanatçısı olmaya karar verdi. 2010 yılında Niğde Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi Klasik Gitar Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. İbrahim Halil, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde figüran sanatçılık yapıyor ve Mezzosoprano Oylun Erdayı’dan şan dersleri alarak eğitimine devam ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız