Venedik Bienali'nde yapmanız ve yapmamanız gereken 15 hareket

Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi Paolo Baratta başkanlığında ve Christine Macel küratörlüğünde 13 Mayıs 2017’de gösterime açılıyor. Sergi 26 Kasım 2017 tarihine kadar açık kalacak. Bienalin bu yılki teması ‘Viva Arte Viva’ olarak belirlendi. Macel, 'Sergi bu sene ilhamını hümanizmden aldı' diyor. Bienal bugün dünyanın içinde bulunduğu krizlerin ortasında sanatın ve de sanatçının rolünü araştıracak. Swatch ana sponsorluğunda gerçekleşecek bienal, 10-13 Mayıs tarihlerinde ön gösterimini yapacak. İşte bienale katılacaklar için Venedik’te yapmanız ve yapmamanız gereken 15 hareket...

Haberler 11.05.2017 - 15:13

  • 1
    Düşmeyin

    Fondazione Prada’nın kokteyline giden jet sosyetenin kendilerini Venedik’in tatlı sularında bulduğu anı hatırlayacaksınız. Venedik’te ulaşımınızı çoğunlukla su üzerinden yapacaksınız. Deniz taksi veya vaporetto fark etmez, iskelelere sağlam bastığınızdan emin olun.
  • 2
    Peggy Guggenheim Collection’a gidin

    Venedik’i Venedik yapan yerlerden biri olan Peggy Guggenheim Collection’ı görmeden dönemezsiniz. Müzenin sahip olduğu manzara yüzünden daimi koleksiyona ne kadar konsantre olabileceksiniz bunu sanata olan aşkınız kanıtlayacak.
  • 3
    Pierre Huyghe’nin sınırlarına bakın

    Fondation Louis Vuitton tarafından organize edilen ''Duvarların Ötesinde'' programı ve Pierre Huyghe sergisi bienal kapsamında Venedik Espace Louis Vuitton’da gezilebilecek.
  • 4
    Erwin Wurm’u izleyin

    Avusturya Pavyonu bünyesinde izleyicilerle buluşacak Wurm heykel pratiğini bienal kapsamında performanslar halinde sergileyecek.
  • 5
    "Yüzleri" görün

    The Swatch Art Peace Hotel sanatçı programı sanat dünyasına verdiği çıktılar sebebiyle son zamanlarda fazlasıyla gündemde. Swatch Art Peace Hotel Shangai resident sanatçılarının Arsenale’deki Faces sergisini mutlaka ziyaret edin. Ve de Giardini Swatch Pavyonu’ndaki Ian Davenport sergisini es geçmeyin. Bienal boyunca hashtag: #SwatchXBiennaleArte
  • 6
    The Cultivist’i araştırın

    Eğer hiçbir sanat etkinliği girişinde sıra beklemek istemiyor, sanat dünyasının after-party’lerine davet edilmek istiyor ve de sanat camiasının en büyük isimleri ile zaman geçirmek istiyorsanız doğru adres sanatseverler için tasarlanmış özel üyelik programı The Cultivist.
  • 7
    Fondazione Berengo’nun camlarına dokunun

    Ai Weiwei ve Sarah Sze gibi dünyanın adından en çok bahsettiren sanatçılarının da aralarında bulunduğu 27 kişilik ekip Murano camlarını yeni bir forma sokuyor. Fondazione Berengo tarafından düzenlenen sergide sanatçılar camları ‘Glasstress’ projesi kapsamında hayata karşı olan dertlerini anlatmak için araç olarak kullanıyor.
  • 8
    Tavola Aperta’ya katılın

    Sanatı konunun kendisi yapan 57. Bienal iki hatada bir izleyiciler ve de sanatçıların aynı masa etrafında oturup diyalog kurmasını sağlayacak bir inisiyatifi hayata geçiriyor. Tavola Aperta programını bienal sitesinden takip edebilirsiniz.
  • 9
    ÇIN’lamayı duyun

    Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda, sanatçı Cevdet Erek’in ÇIN başlıklı işi yer alacak. Türkiye Pavyonu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) koordinasyonunda Venedik Bienali’nin ana mekânlarından Arsenale’deki Sale d’Armi’de gerçekleştirilecek. Erek’i ziyaret edin.
  • 10
    Hayır Gondol’a binemezsiniz

    Peki tamam, içinizdeki turist yakanızı bırakmayabilir, en azından Gondol’u nasıl kullanacağınızı öğreten okullardan bir saatlik ders alın.
  • 11
    Harry’s Bar’da Bellini için, Cipriani ürünlerini satın alın

    Truman Capote, Charlie Chaplin, Orson Welles, Georges Braque ve daha nicelerinin uğrak yeri, bizzat Giuseppe Cipriani tarafından kurulan Harry’s Bar Bellinisi ile meşhur. Aynı zamanda Cipriani makarna ve soslarının her çeşidini bulabileceğiniz ender yerlerden biri, bolca depolayın.
  • 12
    Mark Bradford’ın başkaldırısına kulak verin

    ‘Ülkem tarafımdan temsil edildiğimi düşünmezken ben nasıl burada ülkemi temsil edebilirim’ diyerek 57. Venedik Bienaline daha bienal başlamadan damga vuran Mark Bradford’ın Amerikan Pavyonu’ndaki sergisini görmeden dönmeyin. Trump’un sanattaki yansıması acaba nasıl olacak?
  • 13
    San Clemente Palace Kempinski’ye uğrayın

    San Clemente Palace Venedik’e gidince mutlaka uğranması gereken bir nokta. Ada size cennetin neresi olabileceğine dair fikirler ürettirebilir. Vincenzo di Tuoro’nun spesyalitesi olan tortelliniyi tadın.
  • 14
    Tunus Pavyonu'ndan vize alın

    Mülteci krizine odaklanan Tunus Pavyonu Venedik Bienali’nin gerçekleştiği mekanlarda ve de şehrin çeşitli noktalarında anlaşma yaptığı vize baskı firması ile insanlara vize verecek. Tunus dünyanın sınırlarına ve de mültecilik kavramına dikkat çekiyor. Vize’nin nereye olduğunu anlamak için o noktalara uğramalısınız.
  • 15
    Rahat ayakkabılarınız olmadan Venedik’e gitmeyin

    Venedik Bienalinin ulaşım araçlarından bir diğeri olan süngerli Marni sandaletleriniz sizinle değilse yanınıza rahat ayakkabılar aldığınızdan emin olun. Çok fazla yürüyeceksiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız