Edirne'nin güzellikleri 'doğal sit alanı' olarak tescillendi

Edirne'nin doğal güzelliklerini yansıtan yerleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'doğal sit alanı' ilan edildi. Saros Körfezi bölgesinde de ekolojik temelli bilimsel araştırma gerçekleştirildi.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 01.04.2021 - 16:32

  • 1

    Saros Körfezi bölgesinde dört mevsim yapılan ekolojik temelli bilimsel araştırmalar sonucunda hazırlanan rapor, Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda görüşüldü.

  • 2

    Komisyonda görüşülen raporun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Karaincirli Köyü Doğal Sit Alanı, Vakıf Köyü Doğal Sit Alanı ve Büyükevren Köyü Doğal Sit Alanı, "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

    Keşan ilçesi Mecidiye köyü sınırları içindeki doğal sit alanları, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Sürdürülebilir  Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescillendi. "Kesin Korunacak Hassas Alan" tesciline yönelik yürütülen idari süreç devam ediyor.

  • 3

    Ayrıca, Saros Körfezi bölgesinde ekolojik temelli bilimsel araştırma gerçekleştirildiği de öğrenildi.

  • 4
    Alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerine ‘www.tvksays.csb.gov.tr’ adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız