İtalya'daki 11 bin ev internetten 1 euroya satılıyor

İtalya'nın Sicilya bölgesinde bulunan yaklaşık 11 bin nüfuslu Mussomeli şehrinin Belediye Başkanı Giuseppe Catania, şehirde turizmi canlandırmak için bazı evlerin 1 euroya satılmasına karar verdi.

Haberler 09.05.2019 - 14:42

  • 1
    İtalya’nın Sicilya bölgesinde bulunan yaklaşık 11 bin nüfuslu Mussomeli şehrinin Belediye Başkanı Giuseppe Catania, şehirde turizmi canlandırmak için bazı evlerin 1 euroya satılmasına karar verdi.
  • 2
    Mussomeli şehrinin ekonomisini ve turizmini güçlendirmek adına eski evleri internet sitesinde 1 euroya satılığa çıkaran Giuseppe Catania’nın hedefi, yazlıkçı sayısını çoğaltarak kentin ekonomisine can vermek.
  • 3

    İlgi çekici evlerin tapusunu almanın şartı ise tadilat yaptırmak olarak belirlenmiş. Evi satın alan kişiler, öncelikle 8 bin euro depozito veriyor. Daha sonra da metrekare başına 107 dolarlık tadilat yaptırmaları gerekiyor. Tadilat yaptırılmazsa ki depozitoya el koyuluyor. Tadilatı tamamlayan ev sahipleri depozitolarını geri alarak, noter ödemeleri dahil 20 bin eurodan düşük bir bütçeye Mussomeli kentinde güzel bir yazlığa sahip oluyor.

  • 4

    Evler, ortaçağdan kalma kilise ve kalelerin yer aldığı bölgede yer alıyor. Üstüne ilanlar asılan evlerin üstündeki numaralardan ya da www.case1euro.it adresinden evler satın alınabiliyor. Bölgeye gidemeyenler evleri internet sitesinden de görebiliyor.

  • 5
    Ev sahiplerini, terk edilmiş eski evlerini 1 euroya satmaya ikna eden Belediye Başkanı şimdilik 39 evin satıldığını duyurdu.
  • 6
    İnternet sitelerinde evlerin fotoğraf ve bilgilerini yayınlayan Catania, “Eskiden bu mahallelerde sabahlara kadar oturulurdu. Bu balkonlarda insanlar sabahlara kadar konuşurdu. Şimdi ise terk edilmiş durumda. Mahalleyi eskisi gibi tekrar canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.
  • 7
    Öte yandan kentin daimi sakinleri, bu satışlardan memnun olduklarını dile getirdi. İnşaat şirketi sahibi bir Mussomelili, “Yazlıkçı gelişlerinden çok memnunuz, tadilata ihtiyaç duyan bir sürü ev var, 39 satış demek 39 inşaat şirketinin para kazanması demektir. Çok memnunuz” ifadesinde bulundu.
  • 8

    Avrupa’nın bazı bölgelerinde bu şekilde 1 Euro karşılığında satılan evler bulunabiliyor. Bazı ülkelerde de turizme hizmet edecek yapılar, turistik amaçlara uygun olarak restore edilmeleri karşılığında ücretsiz olarak uzun süreli şekilde kiralanabiliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız