Arda Turan: Hiçbir şeye alışmadık

Barcelona futbol takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan, İstanbul'da meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili olarak "Uzun zamandır alışıyoruz diye bir söylenti var. Bir şeye alıştığımız yok. Hiçbir şeye de alışmadık" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 16.12.2016 - 14:59 Son Güncelleme : 16.12.2016 - 15:04

  • 1
    Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası, Barcelonalı futbolcu Arda Turan'a "bireysel başarı" ödülü verdi.
  • 2
    Arda Turan, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Bazı kötü şeyler yaşıyoruz, ülkemiz olarak sıkıntı çekiyoruz ama yine de İspanyollara ve İspanya Futbol Federasyonuna teşekkür ediyorum. Bizler sempatik, samimi insanlarız. Ülkeme ve kendime sabır diliyorum. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.
  • 3
    Turan, konuşmasında salondaki Türk ve İspanyol iş adamlarına da seslenerek, şunları belirtti:

    "İlk olarak hepiniz buraya çok şık kıyafetlerle gelmişsiniz. Ama bir şey var, ben sporcu olarak sizler de iş adamı olarak bazı şeyleri değiştirmeliyiz. Belki daha fazla makam, daha fazla güzel şeyler yerine insanlık adına da güzel şeyler yapabiliriz. Önce kendimize bakma zamanı geldi. Ülkemde ve Orta Doğu'da insanlık dışı şeyler oluyor. Hiçbir şey yapmasanız dua edebilirsiniz."
  • 4

    Törenin ardından Türkiye ve uluslararası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turan, İstanbul'da yaşanan terör saldırılarından dolayı büyük üzüntü ve sıkıntı yaşadığını söyledi.

    Saldırıda hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyen milli futbolcu, "Hepimizin başı sağ olsun. Şehit ailelerine Allah'tan sabır, vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten çok sıkıntılı, üzücü bir durum. Bizi üzen, sıkıntıya sokan, zaman zaman gözlerimizin dolduğu bir dönem" diye konuştu.

  • 5
    "Artık ateş gerçekten her yeri yakıyor. Ateş bizim içimizi yakıyor. Türkiye'nin hali ne olur ne biter bilemiyorum. Ama bana bir şey olursa kendi ülkeme gömülücem. Bu yüzden sonuna kadar, herşeyiyle ülkemin yanındayım" diyen Turan, "Bir sporcu, göz önünde bir kişilik olarak ne gerekiyorsa, elimizden ne gelirse, sonuna kadar ülkemin, halkımın yanındayım. Bu acılar son bulsun. Askerimizin, polisimizin her zaman yanındayım. Onlara güveniyorum. Sırtını Türkiye Cumhuriyeti'ne dayamış bir vatandaş olarak umarım bunlar son bulur. Vatandaş olarak elimden ne gelirse yapmaya hazırım ve razıyım" açıklamasında bulundu.
  • 6
    Terör saldırılarının kendisinde "çok derin yara bıraktığını" vurgulayan futbolcu, sözlerine şöyle devam etti:

    "Gerçekten bu konulardan sonra insan başka hiçbir şey konuşmak dahi istemiyor. Çünkü o kadar sıkıntılı ve üzüntülü. Kendimi çok sıkıntıda ve keyifsiz hissediyorum. İnanın bazen evde oturduğum zaman saatlerim böyle düşünerek, üzüntüyle geçiyor. Hep neden neden neden diye soruyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları gerçekten savaşmak için değil, yaşamak içindir. Çok güzeldir. Dünyanın en güzel toprağıdır. Ülkeme aşığım ve inşallah en kısa zamanda herşey en iyi şekilde düzelir ve toparlanır. Her zaman askerimin, polisimin, çalışan emekçimin ve işçimin yanındayım, onlarla beraberim."
  • 7

    Teröre karşı mücadele için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Turan, "Artık ateş içimizi yakıyor. Bana bir şey olursa kendi ülkeme gömüleceğim. Bu yüzden sonuna kadar, her şeyiyle ülkemin, askerimizin, polisimizin her zaman yanındayım. Bir sporcu, göz önünde olan bir kişilik, sırtını Türkiye Cumhuriyeti'ne dayamış bir vatandaş olarak elimden ne gelirse yapmaya hazırım ve razıyım" ifadelerini kullandı.

  • 8

    İstanbul'daki terör saldırısından çok etkilendiğini kaydeden 29 yaşındaki futbolcu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları savaşmak için değil, yaşamak içindir. Dünyanın en güzel toprağıdır. Ülkeme aşığım ve inşallah en kısa zamanda her şey en iyi şekilde düzelir ve toparlanır" şeklinde konuştu.

    Milli futbolcu, İstanbul'daki terör saldırıların ardından La Liga maçlarında 1 dakikalık saygı duruşu yapıldığını hatırlatarak, "İspanya Futbol Federasyonu'na ve İspanyol yetkililere bu hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bizim için çok değerli ve anlamlıydı" değerlendirmesinde bulundu.

  • 9
    Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle futbol hakkındaki değerlendirmelerin ikinci plana atılması gerektiğine değinen Turan, "Gerçekten bu konulardan sonra insan başka hiçbir şey konuşmak istemiyor. O kadar sıkıntılı ve üzüntü verici bir durum. Kendimi çok keyifsiz hissediyorum. İnanın, evde oturduğum zaman saatlerim bu olayları düşünerek üzüntüyle geçiyor. Hep neden diye soruyorum" şeklinde görüş belirtti.
  • 10

    Halep'te yaşanan olaylarla ilgili de görüşlerini paylaşan milli futbolcu, dikkat çekmesi amacıyla sosyal medyada paylaştığı Halep fotoğrafının ardından uzun süre başka paylaşımda bulunmadığını belirterek şöyle devam etti:

    "Halep'te bir insanlık dramı yaşanıyor ve maalesef ki bu Müslüman topraklarında gerçekleşiyor. Kitabımızda bir insanı öldürürsen bütün insanlığı öldürmüş gibi olursun şeklinde bir ayet var. Bu ayete rağmen Müslümanların bu kadar birbirlerine düşmeleri çok sıkıntılı bir durum." 

  • 11

    Türkiye'de ve Müslüman dünyasında yaşanan sorunların kaynağını kendimizde aramamız gerektiğini de söyleyen Turan, "Örfümüzü, adetimizi, bütün kültürümüzü kaybediyoruz. Bayramlarda birbirimizi aramak yerine mesaj atıyoruz. Fırsatımız varken büyüklerimizi ziyaret etmiyoruz. Bunları kaybettikçe de işler kötüye gidiyor. Çok bencil olduk. Her zaman daha fazla para, şöhret, makam istiyoruz. Bu hepimiz için geçerli. Önce eleştiriyi kendime yaparak söylüyorum. O yüzden bunların sonucunda böyle olayların olması kaçınılmaz" dedi.

  • 12

    Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ülkelerinde de benzer kültürel sorunlar yaşandığını ve bu konuda özellikle genç kesimin büyük sorumluluklar alması gerektiğinin altını çizen Arda Turan, "Özellikle ülkenin geleceği olarak biz gençler artık toparlanmalıyız ve dikkat etmeliyiz. En iyi şekilde ülkemize, o coğrafyaya hizmet etmeliyiz. Artık eskisi gibi olmalıyız. Annemize babamıza cevap veriyoruz, buna aile içi demokrasi diyoruz. Bu saygısızlıktan başka bir şey değil. Artık bazı şeyleri düzeltmenin, dikkat etmenin zamanı geldi diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız