Efsane futbolcular: Metin Oktay

Türk futbolunun Taçsız Kralı Metin Oktay'ı Ahmet Çakır NTV Radyo programı Efsane Sporcular'da anlattı.

Haberler ntv.com.tr 28.07.2020 - 17:10 Son Güncelleme : 28.07.2020 - 17:35

  • 1

    Metin Kurt’tan Yalçın Granit’e, Baba Hakkı’dan Lefter’e Türk sporunun efsane isimleri... Nasıl yaşadılar, nasıl efsane oldular?

    Volkan Küçük'ün hazırladığı Efsane Futbolcular NTV Radyo'da...

    Metin Oktay, 1936'da İzmir'de doğdu. 8 kız kardeşten sonra dünyaya geldiği için ailesinin gözbebeği oldu. Futbol oynamanın haylazlık olarak görüldüğü dönemde futbola gönül verdi.

    Türk futbolunun Taçsız Kralı'nı Gazeteci Ahmet Çakır anlattı.

  • 2

    ''Adımın Metin Oktay ile yan yana anılması bana her zaman onur veriyor'' diyerek sözlerine başlayan gazeteci Ahmet Çakır, çocukluğundan beri Oktay'ı ilah olarak gördüğünü ifade etti. 

    Ahmet Çakır, Metin Oktay'ı anlatmaya başlarken onun en ilginç özelliğini şu şekilde ifade ediyor:

    ''Metin Oktay'ın hayatının en ilginç yanı 8 kız kardeşin ardından gelen erkek çocuk olması. Bir şehzade bir prens muamelesi görmüştür 

    Oynayacak alanı olmadığı için fuar alanında idman yaptığı hatta bekçiler tarafından kovalandığına yönelik anıları Top ve Ben adlı kitabında yer alır'' 

    Çakır, Metin Oktay'ın Sait Altınordu hayranlığından da bahsederken de şu ifadelere yer verdi: 

    ''O yıllarda hayatının en belirleyici özelliği Sait Altınordu hayranlığıdır. Sait Altınordu Türk futbolunun efsane isimlerindendir. O yüzdendir ki Metin Oktay'ın ilk giydiği forma 8 numaradır.  Bir köşe başı niteliğinde 1955 yılında Galatasaray'a geliyor. Öyledir ki Oktay ile Galatasaray önce ve sonra şeklinde ayrılmalı''

  • 3

    ''GOL REKORLARI KIRDI''

    Avrupa kupalarında gol atan ilk Türk futbolcusu olan Metin Oktay'ı Ahmet Çakır, ''Galatasaray'a geldiği ilk andan itibaren sanki bu görev için hazırlanmış gibi davranır''  sözleri ile anlatır.

    Çakır sözlerine, ''Metin Oktay tam bir kraldı'' diyerek şunları ekledi:

    ''Avrupa kupalarında gol atan ilk Türk futbolcusu Metin Oktay'dır. Oynayabildiği 20 Avrupa Kupası'nda da 15 gol atmıştır. Ki bu oran 75'tir ve yıllarca bu zaferi korumuştur. 1961 yılına kadar kesintisiz gol rekorları kırmıştır''

  • 4

    Tam bir beyefendi olarak nitelendirdiği Taçsız Kral Metin Oktay'a ilişkin, ''Futbol hayatı boyunca bir kere sahadan atılmış bir oyuncudur'' der Ahmet Çakır.

    Hiçbir şekilde oyundan atılmayacak bir adam. Efendilik timsalidir. Can Bartu ile forma değiştirmeleri de bunun sonucudur.

  • 5
    13 Eylül 1991 vefat eden Metin Oktay'ın cenaze töreninde sarı kırmızı çiceklerin atıldığı görüldü.

    Çakar, Oktay'ın vefatına ilişkin, ''Boğaz köprüsünde oluşan kaza pek açıklanabilir bir durum değil. Ölüm raporlarına baktığımda kazanın nasıl olduğunu anlayamıyorum. Ve ben bu haberi duyduğumda ne olduğunu şaşırdım. Metin Oktay'ın hayatını tek çocuğunun doğumdan kısa bir süre sonra ölmesi de eklemiş olabilir. Her bakımdan tam bir efsane. Metin Oktay kadar 'kral' vasıflarını üzerinde taşıyan başka bir insanla tanışmadım'' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız