Veliefendi'nin yeni şampiyonu: Waneta (Tek başına 4 erkeği devirdi)

Uluslararası tay yarışında Türkiye'yi temsil eden 2 yaşındaki kısrak Waneta, Veliefendi'de erkek safkanları mağlup ederek kupaya uzandı. Jokeyi Halis Karataş tayın geleceğinden umutlu.

Haberler ntv.com.tr 05.09.2016 - 11:45

  • 1

    DİŞİ KISRAK WANETA'NIN ZAFERİ

    Uluslararası Yarış Festivali Veliefendi Hipodromu'nda büyük ilgi gördü.  Son yıllarda genellikle yabancı atların kupaları silip süpürdüğü şenlikte bu kez Türkiye'de yetişen bir safkan kupaya uzanmayı başardı. 2 yaşlı taylara mahsus Trakya Koşusu İstanbul Veliefendi'de pazar günü koşuldu. Tay yarışında, Türkiye'yi temsil eden Waneta isimli kısrak kazandı.
  • 2

    ARTIK YURTDIŞINA HAZIRLANIYOR

    Bugüne dek start aldığı 4 koşuyu da kazanan Waneta bu uluslarası yarışı da kazanarak zaferlerine bir yenisi ekledi. At sahibi Murat Kadaifçioğlu'nun tayı yarıştaki 4 yabancı erkek rakibini de geçmeyi başardı.  Böylece uluslararası arenada ilk galibiyetini aldı. Waneta'nın antrenörü Baha Yargı, safkanın gelecekte yurtdışı yarışlara da katılacağını açıkladı.
  • 3

    GODOLPHIN TAYLARINI GEÇTİ

    Jokey Halis Karataş'ın bindiği Waneta, yarışı foto finişte baş farkı ile kazandı. Dişi tay Waneta dünyanın ünlü ekürisi Godolphin'in iddalı tayları 'Top Score' ve 'Best Solution'ı geride bırakmayı başardı. (Üstte yarışın finiş fotoğrafı)
  • 4

    SAHİBİ KUPASINI TÖRENLE ALDI

    Yarış yaşamına 15 Haziran'da  başlayan Waneta, Sadun Atığ Koşusu, I. İnönü Koşusu ve Karayel Koşusu'nun ardından son olarak Uluslarası Trakya Koşusu'ndan galip ayrılmayı başardı. Safkanın kupasını tayın sahibi Murat Kadaifçioğlu’na TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci verdi.
  • 5

    KARATAŞ: FİNALİ İYİ YAPTIK

    Waneta'nın jokeyi Halis Karataş da tayın yarışın son metrelerinde rakiplerin tüm baskısına rağmen iyi direndiğini finalde potoda yarışı lehine çevirdiğini söyledi. Karataş'a kupasını Türkiye Jokey Kulübü Genel Saymanı Ercan Emre verdi.
  • 6

    WANETA İÇİN TİŞÖRT VE ŞAPKA!

    Veliefendi, unutulmaz şampiyon Bold Pilot sonrası yeni bir şampiyon adayı çıkarmanın da heyecanını yaşadı. Henüz 2 yaşındaki Waneta gelecek için ve Türk atçılığının istikbali için yarışseverlere umut verdi. Apranti okulu öğrencileri yarış sonrası Waneta tişört ve şapkalarıyla zafer pozu da verdi...
  • 7

    ŞAMPİYON ATA ŞAMPİYON JOKEY

    Waneta'nın uluslarasrası yarışlarda da şampiyon jokey Halis Karataş ile koşması bekleniyor. 6 kez Gazi Koşusu kazanan 45 yaşındaki Halis Karataş bir yarışl gününde 7 koşu birden kazanarak ünlü jokey Frankie Dettori ile birlikte bu alandaki dünya rekorunu elinde bulunduruyor.

    WANETA'NIN FOTODA KAZANDIĞI YARIŞI İZLE

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız