Apple'ın gizli projesi başlamadan bitti

Bir süredir Apple'ın üzerinde çalıştığı otomobil modeli ile ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi.  16 yıl önce otomotiv devi Ford’dan ayrılıp Apple’a katılan Steve Zadesky'nin liderlik ettiği iddia edilen proje donduruldu. Apple Baş Tasarım Yöneticisi Jonathan Ive'in ilerlemeden memnun olmadığı, Zadesky'nin de Apple ile yollarını ayırmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Haberler ntv.com.tr 27.01.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 27.01.2016 - 10:09

  • 1
    Bir süredir Apple'ın üzerinde çalıştığı otomobil modeli ile ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi.
  • 2
    16 yıl önce otomotiv devi Ford’dan ayrılıp Apple’a katılan Steve Zadesky'nin liderlik ettiği iddia edilen proje donduruldu. Apple Baş Tasarım Yöneticisi Jonathan Ive'in ilerlemeden memnun olmadığı, Zadesky'nin de Apple ile yollarını ayırmaya hazırlandığı belirtiliyor.
  • 3
    Apple, elektrikli bir otomobil üretme niyetinde olduğunu hiçbir zaman kabul etmemişti. Ancak geçen yıl bir mülakat veren Apple'ın üst düzey yöneticisi Mickey Drexler, şirketin kurucusu Steve Jobs'un 2011'deki ölümünden önce bir araba modeli geliştirmek için kolları sıvadığını açıklamıştı.
  • 4
    Apple, iddia edildiği gibi bu sektöre adım atması durumunda dişli rakiplerle boy ölçüşmesi gerekecek. Benzer bir model üzerinde çalışan Tesla Motors Inc. ve General Motors Co’nun bu araçlarının  2017’de piyasaya sürülmesi, araçların ise 300 km menzile sahip olması bekleniyor.
  • 5
    Bloomberg’in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD merkezli teknoloji devi, 200 kişilik bir ekibin üzerinde çalıştığı söz konusu aracı 2020’ye kadar piyasaya sürmeyi planlıyordu.
  • 6
    Bu sektörde yer edinebilmek için bir süredir eleman transfer eden Apple'ın rakiplerine göre en büyük avantajı elbette rekor seviyedeki nakit rezervi.
  • 7
    Apple elindeki bu nakit rezervi ile, ürettiği elektrikli araçlar ile adını duyuran 35.7 milyar dolar değerindeki Tesla ve 55.7 milyar dolar değerindeki Ford'u satın alması durumunda hala 111.6 milyar dolar nakit rezervi kalıyor.
  • 8
    Ancak görünen o ki bu avantajda Apple'ın projesini henüz kurtarabilmiş değil
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız