Dans eden kuzey kutup ışıkları

Dans eden kuzey kutup ışıkları

Haberler 28.12.2010 - 13:53

  • 1

    Dans eden kuzey kutup ışıkları

    Açık gökyüzünde adeta dans eden göz alıcı ‘Auroa Borealis’ yani kuzey kutup ışıkları, görüldüğünde bir daha zihinlerden silinmeyen büyüleyici bir gök olayı.

    İzlandalı fotoğrafçı Kristjan Unnar Kristjansson, son dokuz yılını kaleidoskopik ışıkları görüntülemekle geçirmiş. Bu görsel tecrübenin kelimelere dökülmesinin imkansız olduğunu belirten 31 yaşındaki fotoğrafçı, en azından hissettiklerinin bir kısmını anlatabilmek için favori görüntüleri yakın zamanda medya ile paylaştı.

    Bu ışık şöleni Güneş’te meydana gelen fırtınalar sonucu oluşuyor ve genellikle gece saatlerinde gözlenebiliyor. Auroa Borealis ismiyse Roma mitolojisindeki şafak tanrıçası Aurora ve kuzey rüzgarlarının Yunanca karşılığı olan Boreas’tan geliyor.

    Güneş’teki fırtınaların bir sonraki tepe noktasına 2013 ile 2015 yılları arasında ulaşması bekleniyor. Bu dönem ışıkları izlemek için kuzeyi ziyaret etmek açısından oldukça uygun.

    Fotoğrafta, Reykjavik yakınlarındaki Akranes'te bulunan Hvalfjorour fiyordlarından izlenen ışıkların olağanüstü güzelliği görülüyor.
  • 2

    Dans eden kuzey kutup ışıkları

    Bir golf klübü üzerinden Auroa Borealis. Uzaklarda Seltjarnes'teki 'İkinci Dünya Savaşı Deniz Feneri' görülüyor.
  • 3

    Dans eden kuzey kutup ışıkları

    Reykjavik yakınlarındaki Akranes'te bulunan Hvalfjorour fiyordları. Fotoğrafçı Kristjan Unnar Kristjansson, izleyicilerin kalın kıyafetler, sıcak içecek ve bolca şansa sahip olması gerektiğini söylüyor.
  • 4

    Dans eden kuzey kutup ışıkları

    Arka plandaki Kutup ışıklarıyla birlikte Kristjan Kristjansson.
  • 5

    Dans eden kuzey kutup ışıkları

    Fotoğrafçılar makinelerini hazırlamışlar ve Hvalfjorour fiyortlarında sabırla bekliyorlar.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız