Facebook, yapay zeka kullanarak intihara meyilli kişileri tespit edebilecek

Facebook, intihara meyilli olan üyelerini belirlemek ve yardımcı olmak için yapay zeka teknolojileri kullanmaya başladı.

Haberler ntv.com.tr 02.03.2017 - 12:25

  • 1

    Dünyaca ünlü sosyal ağ Facebook, kullanıcıların mesajlarındaki uyarı işaretlerini ve arkadaşlarının yanıt olarak bıraktığı yorumları tespit edebilen algoritmalar geliştirdi. 

    Facebook’un insanlardan oluşan inceleme ekibi tarafından onaylanan kişiler, kendine zarar verme riski olan kişilere yardımcı olmanın yollarını sunarak destek olmaya çalışacak.

    FACEBOOK'TAN İNTİHARI ÖNLEMEK İÇİN YENİ UYGULAMA İZLE

  • 2
    Facebook’un yapay zeka teknolojileri şu an ABD’de test edilmekte. Geçtiğimiz ay içerisinde Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg  yaptığı açıklama ile, mesajları değerlendiren yapay zeka teknolojilerinin, teröristleri ve sakıncalı içerikleri tespit edebileceğini ifade etmişti.
  • 3
    Facebook, yeni hedefinde ise intihar riskine sahip olarak değerlendirdiği kişileri, Messenger uygulaması üzerinden ABD’li ruh sağlığı destek organizasyonlarına yönlendirerek yardımcı olmayı planlıyor.
  • 4
    Sözcük kullanımlarını değerlendirecek kalıp tanıma algoritmaları, önceki örnekler üzerinden model alarak zorluk çeken kişileri tespit edecek. Örneğin üzüntü,acı, keder belirten ifadeler bir sinyal olarak değerlendirilebilecek.
  • 5
    ABD Ulusal İntihar Önleme Programı direktörü Dr. John Draper, Facebook’un bu çabasını övgüyle karşıladıklarını, fakat nihai yardımın tavsiyeden ziyade yönlendirmeyle sağlanabileceğini açıklıyor.

    Draper şu sözleri kullanıyor: “Sıkıntı yaşayan kişilere destek ağını nasıl geliştirebilirsek o kadar başarılı olabiliriz. Fakat bunu insanların hayatlarına müdahil olma hissiyatını vermeden başarabilmeliyiz. İnsanların kişisel alanlarına dikkat etmeki, kişisel dinamikleri iyi değerlendirebilmeliyiz.”
  • 6

    Geçtiğimiz aylarda Miami’de yaşayan 14 yaşındaki bir genç kız, Facebook üzerinden canlı yayında intihar etmiş ve bu olay büyük tepki toplamıştı.

    Facebook, canlı yayınlar için de, izleyicilerin problemli bir durumla ilgili uyarı gönderebilecekleri uygulamalar üzerinde çalışıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız