Kuzey Çevre Otoyolu'nda kurbanlık katliamı

İstanbul'a getirilirken havasızlık ya da susuzluktan telef olduğu tahmin edilen 3 kurbanlığın ölüsü, Kuzey Çevre Otoyolu'nun kenarına atıldı.

Haberler DHA 30.08.2016 - 17:17 Son Güncelleme : 30.08.2016 - 17:19

  • 1
    İstanbul'a getirilirken yüklendikleri kamyonda havasızlık ya da susuzluktan telef olduğu tahmin edilen 3 büyükbaşın ölüsü, kuzey çevre otoyolunun yanıbaşına atıldı.

  • 2
    2 gündür yol kenarında olduğu belirtilen kurbanlıkların küpelerinin de kimliklerinin belli olmaması için çıkarıldığı kaydedildi.
  • 3
    Doğal hayatı koruma amacıyla otoyol çevresinde yüksek çitler bulunduğu ve bu nedenle hayvanların çevre köylerden otoyol kenarına gelmesinni mümkün olmadığı belirtiliyor.
  • 4
    Önceki yıllarda Anadolu'dan Avrupa'ya geçişleri yasak olan büyükbaş hayvanların sevkine sadece 2 gün önce izin verildiği öğrenildi.
  • 5
    3 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan genelgede, "Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevkleri, genelgelerinde belirlenen kriterler çerçevesinde yapılacağı ve Avrupa yakası dahil İstanbul'a 28 Ağustos 2016 Pazar gününden itibaren kurbanlık hayvan sevki yapılabileceği konusunda vatandaşlarımız aydınlatılır" denildi.
  • 6
    5199 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin (a) bendine göre; hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek yasak olup bu hükme aykırı davrananlara 526 TL idari para cezası uygulanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız