Ağacı oyan "sincap adama" soruşturma (Aslında kendisini ağaçkakan zannediyor)


Orman Genel Müdürlüğü'nce Ayvacık ilçesinde koronavirüsten korunmak için kayın ağacında açtığı kovuğa giren "sincap adam" İlkay Gümüşsu (38) hakkında yasal işlem başlatıldı. Kendisine ağaçkakan diyen Gümüşsu'nun, ağacın 3'te 2'sini oyarak, çıkardığının tespit edildiği belirtildi. Gümüşsu, “Canlı bir ağacın içini oyup içine girmem mümkün mü? Suçluysak devletimizin vereceği ceza başımızın üzerine” dedi. Gümüşsu, videoyu 'komiklik olsun' diye çektiğini öne sürdü. 

Haberler DHA 09.04.2020 - 12:47 Son Güncelleme : 09.04.2020 - 14:11

  • 1

    Samsun'un Ayvacık ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde yaşayan İlkay Gümüşsu, corona virüse dikkat çekmek ve salgından korunmak için kayın ağacında açtığı kovuğa girdi.

    Gümüşsu, kovukta çektiği görüntüsünü, sosyal medya hesabından 'Corona gelsin de beni burada bulsun. Ağaçkakan gibi yuva yaptım buraya. Hey gidi corona erkek ister beni bulmaya, haydi iyi günler' mesajıyla paylaştı.

    SİNCAP ADAMIN AĞAÇ KOVUĞUNA GİRDİĞİ ANLAR

  • 2

    CORONADAN KAÇARKEN ORMAN ŞEFİNE YAKALANDI

    Sosyal medyada görüntülerin yayınlanmasının ardından Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Kayın ağacının bulunduğu alanda incelemeler yapıldı. İnceleme sonucu ağacın orman sayılan alanda olduğu tespit edildi, yasal işlem başlatıldı.
  • 3
    Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kayın ağacının 3'te 2'sinin oyularak çıkarıldığı için hayatiyetine zarar verildiği tespit edildiğinden ilgili şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı" denildi.
  • 4
    Yetkililer ayrıca ormanların usulsüzlüklere karşı 7 gün 24 saat korunduğunu belirterek, bu tarz olumsuz olaylarla karşılaşanların ihbarda bulunmaları halinde ekipler tarafından ivedilikle konunun incelendiğini ve usulsüzlük tespitinde ise yasal işlem başlatıldığını açıkladı.
  • 5

    "AĞACIN İÇİ ZATEN BOŞTU"

    Corona virüsten korunmak için oyduğu kayın ağacı kovuğuna girdiği gerekçesiyle hakkında Orman Genel Müdürlüğü’nce yasal işlem başlatılan İlkay Gümüşsu konuştu. Kayın ağacının içinin boş ve kurumuş olduğunu öne süren Gümüşsu, “Fındık bahçesinin yanındaki ağacın gövdesine sadece kayınpederim 2- 3 yıl önce görünüm amaçlı bir kapak açmış. Yakındaki şelaleye gelen giden çok olduğu için görünüm amaçlı yapıldı bu. Ama sosyal medyada sanki bu ağacın içini ben oymuşum gibi yorumlar yapıldı. Devletin yetkileri geldi inceleme yaptı, kayınpederimin ifadesi alındı. Bırakın canlı ağacı oymayı bu memleketin çakıl taşına bile zarar vermeyiz. Ha canlı bir ağacı oymuşsun ha bir insana zarar vermişsin bir şey fark etmez" dedi.
  • 6

    'KOMİKLİK OLSUN DİYE'

    Kayın ağacı kovuğunda kayda aldığı görüntüleri komiklik olsun diye çektiğini anlatan Gümüşsu, "Milletimiz zor dönemden geçiyor dedik, eğlencesine komiklik olsun diye bu videoyu çektik. Sosyal medyada paylaştım sonra bu gündem oldu yayıldı gitti. Biz insanları gülümsetmek için bunu yapmıştık ama sosyal medyada hakaret edenler, beddua edenler oldu. Böyle bir şey olacağını tahmin etmezdik. Kendi arkadaşlarımızla gülümsemek için yaptığımız bir şey. Canlı bir ağacın içini oyup içine girmem mümkün mü bu olabilir mi? Suçluysak devletimizin vereceği ceza başımızın üzerine koyarız” diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız