Anneler Günü ne zaman? Her yıl mayıs ayında kutlanan Anneler Günü'nün tarihçesi

Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte Anneler Günü tarihi de merak konusu oldu. Bu özel gününün hazırlıklarına şimdiden başlamak isteyen vatandaşlar, tarihi araştırıyor. Peki, Anneler Günü ne zaman? İşte her yıl mayıs ayında kutlanan Anneler Günü'nün tarihçesi

Haberler 18.04.2023 - 15:21

  • 1
    Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gün.
  • 2

    ANNELER GÜNÜ TARİHİ

    Anneler Günü Dünya'da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Anneler Günü 14 Mayıs Pazar günü kutlanacak.
  • 3

    ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

    Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

  • 4
    ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız