Canlı bombalar bu evde kaldı

İstanbul Atatürk Havalimanını kana bulayan 3 canlı bombanın Fatih'te tutukları daire kaldıkları ortaya çıktı.

Haberler NTV Haber, DHA 30.06.2016 - 14:06

  • 1

    İstanbul’da Atatürk Havalimanı’na düzenlenen terör saldırısının ardından kentte IŞİD’e yönelik art arda operasyonlar düzenlendi. 16 farklı adrese düzenlenen baskınlarda 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı.

  • 2

    Terörle mücadele ekipleri, havalimanındaki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların kaldıkları Fatih ilçesine bağlı Horhor semtindeki eve de baskın yaptı.

  • 3

    Sofular Caddesi’nde bulunan apartmanın birinci katındaki dairenin çift kapısının olduğu görüldü. Çelik kapının üzerine bir de demir kapı yapılmasi dikkat çekti.

    Dairenin pencerelerini açmayan teröristlerin, havalandırmayı da klima yoluyla sağladıkları öğrenildi.

  • 4

    Üç teröristin 32 gün önce mahalleye gelerek evi kiraladıkları bildirildi. Rus pasaportu gösteren teröristler, bir yıllık kontrat yaptılar.

  • 5

    Binada oturanlar, teröristleri çok fazla görmediklerini ifade ettiler.

    Alt katta oturan yaşlı bir kadın, daireden gaz kokusuna benzer bir kokunun geldiğini öne sürdü.

    Teröristlerin oturuduğu daireye musluk tamiratı için giren bir tesisatçı, “Eve girdiğimde üç kişi vardı. Bir kişi refakatçi gibi beni banyoya soktu. Musluğu taktıktan sonra evden çıktım” dedi.

  • 6

    Teröristlere daireyi kirayan emlakçı da gözaltına alındı. Sorgulanan emlakçı, daha sonra serbest bırakıldı.

    Öte yandan, emlakçı ve muhtar, konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

  • 7

    IŞİD üyesi olduğu belirtilen terörister, saat 20.30 sıralarında evden çıkarak taksiye bindi. 


    Teröristlerin Rusça ya da Çeçence konuştuklarını ifade eden taksici, Türkçe olarak Atatürk Havalimanı’na gitmek istediklerini söylediklerini aktardı.

    Teröristler, saat 21.50 sıralarında 42 kişinin ölümüne, 239 kişinin de yaralanmasına yol açan kanlı saldırıyı gerçekleştirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız