Ceviz ağacına ev yaptı

Rize'de bir kişi, kuzeniyle girdiği iddia üzerine 4 metre yükseklikteki ceviz ağacına iki katlı ahşap ev inşa etti.

Haberler Anadolu Ajansı 14.05.2015 - 13:14

  • 1

    Rize merkez ilçeye bağlı Küçükköy'de yaşayan Serdar Karaömeroğlu, yapamayacağını iddia eden kuzenine inat, bir ceviz ağacının üzerine iki katlı ahşap ev yaptı.

  • 2

    Bahçesindeki yaşlı ceviz ağacının meyve vermediğini belirten Karaömeroğlu, ağaca ev yapmayı istediğini söyledi. 

  • 3

    Kuzeniyle "olur olmaz" tartışmasına girdiklerini dile getiren Karaömeroğlu, "Tartışmanın ardından Soner, 'Sen evi yap, çatısını da ben yapacağım' dedi" ifadesini kullandı.

  • 4

    İlk olarak evi nasıl yapabileceğini planladığını anlatan Karaömeroğlu, şunları söyledi: "Sanayi sitesinde ağacın gövdesine sarmak üzere demirden kelepçe yaptırdım, bunu ağaca geçirdim. Üzerine 2,5 metre genişliğinde demir taban yaptırdım. Bu tabanın üzerine tek katlı ahşap ev inşa ettim. İkinci katı bitirince kuzenime çatıyı yapmasını söyledim. O yapmayınca çatı da bana kaldı. Evi, rüzgarlı havalarda zarar görmemesi için çatı ve birinci kattan uzattığım çelik halatlarla yere sabitledim."

  • 5

    "Ağaçkondu Konağı" adını verdiği, her katı 10 metrekare büyüklüğündeki iki katlı evi tek başına 3 ayda tamamladığını ifade eden Karaömeroğlu, “Malzemeyi ormanlık alanlardan topladığım için çok fazla masrafım olmadı. Yaklaşık 2 bin 500 liraya mal ettim. Benim için bir yaşam alanı oldu. İçerisine elektrik hattı çektik. Burada televizyon dahil her şey var" dedi.

  • 6

    Ağaç eve misafir olan Eda Güney ise “Tam bir doğal yaşam alanı. Üst kata çıkmak için tahta merdiven kullanılıyor. Alt kat kışlık, üst kat yazlık olarak tasarlanmış" diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız