CHP'li İnce fezleke yırttı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Genel Kurulu kürsüsünde, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin tezkereyi yırttı.

Haberler 22.11.2011 - 20:55

  • 1

    CHP'li İnce fezleke yırttı

    Meclis Genel Kurulu'nda söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''bir milletvekiline uygulanan siyasal ve yargısal şiddet'' hakkında bilgi vermek istediğini söyledi.

    Sakarya'da halka hitaben yaptığı konuşmayla ilgili Emniyet güçlerince hazırlanan tutanağı okuyan İnce, tutanakta, ''iktidarı eleştirmek suretiyle propaganda yaptığına dair'' bir ifadenin yer aldığını belirtti.
  • 2

    CHP'li İnce fezleke yırttı

    İnce, ''Tebrik ediyorum, eleştiri yaptığımı belirlemişler. Suçum büyük. Ne yapacaktım yani, iktidara yağcılık mı yapacaktım?'' diyerek tepki gösterdi.

    Bu tutanaktan yola çıkılarak, bir fezleke hazırlandığını ifade eden İnce, ''Fezleke de 'hükümeti yıpratıcı faaliyetler bulunuyor' deniliyor. Bu savcılara sesleniyorum; ben iktidarı yıpratmak istemiyorum yıkmak, yerine yeni bir iktidar kurmak istiyorum. O iddianamelerinizi doğru düzgün yapın... 9 yılın sonunda benim de dokunulmazlığımın kaldırılmasıyla ilgili dosyam oldu ama bakın başka kimlerin neleri var?.. Benim bu utanç verici durumdan kurtulmam gerekiyor'' dedi.
  • 3

    CHP'li İnce fezleke yırttı

    ''Milletin gözünün önünde dokunulmazlığım kaldırılmasını istiyorum'' diyen İnce, TBMM Başkanlığına hitaben yazdığı, dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dilekçeyi kürsüye bıraktı. İnce, ''Bu dilekçeyi buraya bırakıyorum, isteyen sunsun. Verin başkanlığa, parmaklarınız kalksın yargılanayım, bu ayıptan kurtulayım'' şeklinde konuştu.
  • 4

    CHP'li İnce fezleke yırttı

    Pamukova Savcılığının kendisi hakkında hazırladığı fezlekeyi de kürsüde yırtan İnce, ''İktidarı eleştirmeyeceğim de ne yapacağım? O savcılara sesleniyorum; hazırladığınız fezlekeyi bu milletin kürsüsünde yırttım, sizi de görevinizin gereğini yapmaya çağırıyorum'' dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız