Çorba çeşmesi

İzmit Belediyesi tarafından 9 ay önce hayata geçirilen ''Çorba Çeşmesi Projesi'' kapsamında 3 ayrı bölgeye kurulan çorba çeşmesinden bugüne kadar 367 bin 527 kişi faydalandı.

Haberler 21.02.2013 - 12:34

  • 1

    Çorba çeşmesi

    İzmit Belediyesi tarafından 9 ay önce hayata geçirilen ''Çorba Çeşmesi Projesi'' kapsamında 3 ayrı bölgeye kurulan çorba çeşmesinden bugüne kadar 367 bin 527 kişi faydalandı.
  • 2

    Çorba çeşmesi

    İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı açıklamada, sabah erken saatte şehri dolaşırken insanların bir koşuşturma içinde iş yerlerine gitmeye çalıştığını gözlemlediğini belirterek, bu insanların kahvaltı için simitçiye veya çay ocağına uğradıktan sonra işlerine gittiğini söyledi.

  • 3

    Çorba çeşmesi

    Çeşmenin açılmasının ardından ilk zamanlarda insanların çeşmeden çorba alıp almamak arasında tereddüt yaşadığını belirten Doğan, bu sürecin atlatılmasının ardından çeşmeden günde bin ile bin 200 arasında insanın faydalandığını kaydetti.
  • 4

    Çorba çeşmesi

    Doğan, hafta içi her gün 07.00 ile 09.00 arasından çorba çeşmelerinden her kesim insanın çorba içtiğini ifade ederek;
    ''Hijyenik ortamda insanlar çorbalarını alıyor ve işlerine gidiyorlar. Talep doğrultusunda ikincisini, daha sonra üçüncü çorba çeşmesini açtık. 3 çorba çeşmesinde ayda yaklaşık 70 bin insanımız çorba içiyor. Şu ana kadar çorba çeşmelerimizde 367 bin 527 kişi çorba içti, dördüncüsünü de açacağız. Çorba Çeşmesi'nde hedefimiz, bir yılda bir milyon kişinin sıcak çorba içmesidir. Böylece insanların devletini ve belediyesini sabahın erken saatlerinde sıcaklığıyla hissetmesidir.''dedi.
  • 5

    Çorba çeşmesi

    Çorba çeşmeleriyle ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirten Doğan, sabahları çorba çeşmelerine giden insanları seyrettiğinde mutlu olduğunu anlattı.
  • 6

    Çorba çeşmesi

    Doğan, okul servislerinin çorba çeşmelerinin bulunduğu alana gelerek öğrencilere çorba aldığını dile getirerek, ''Birçok kesimden insan bu çeşmelerden çorba içiyor. Bir gün insanların arasına girdiğimde bir kişi şikayet etti, 'başkanım bu çorbaları haftada bir kez değiştiriyorlar, şunları 2 günde bir değiştirseniz' dedi. Biz de 2 günde bir, yayla, mercimek, ezogelin ve domates çorbalarını değişimli olarak servis ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
    Çeşitli mahallelerde yapılan araştırmalar sonucunda çorba çeşmelerinin sayısının artacağını ifade eden Doğan, Kuruçeşme Mahallesi ve işçilerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği sanayi bölgesine çorba çeşmesi kurulmasının planlandığını bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız