Deprem felaketinin birinci yılında okullarda saygı duruşu

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yaşamını yitirenler, törenlerle anılıyor. Yurt genelindeki tüm okullarda bu sabah öğretmen ve öğrenciler, depremde yitirilen canları anmak için saygı duruşunda bulundu.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 06.02.2024 - 09:41 Son Güncelleme : 06.02.2024 - 10:09

  • 1

    Türkiye geçen yıl 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin acısıyla sarsıldı.

    6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İki büyük depremde 53 binden fazla can kaybı yaşandı.

    Bugün yurt genelinde depremde yitirilen canlar anılıyor.
  • 2
    Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıysa bu sabah tüm okullarda öğretmen ve öğrenciler, 1 saygı duruşunda bulundu ardından da İstiklal Marşı’nı okudu.
  • 3

    Ankara’daki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.

  • 4

    Bakan Tekin, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bakan Tekin, bir yıl içerisinde devlet ve milletin el ele, asrın birlikteliğini göstererek yaraları sarmaya çaba sarf ettiğini, bakanlığın da ilk günden itibaren üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

    “Bakanlığımıza bağlı halk eğitim merkezlerinden meslek liselerine kadar bir dizi eğitim kurumumuzda yaraların sarılması için çaba sarf edildi. Meslek liselerimizde çadır imalatından ekmek üretimine kadar yapılabilecek her şey yapılmaya çaba sarf edildi. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

    Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz bunlarla sınırlı değil. Biz aynı zamanda bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması, yaşandığı zaman alınması gereken tedbirler, gösterilmesi gereken birlik ve kayıplarımızın hayırla yad edilmesi, bu duygu ve düşüncelerin, bu birliktelik arzusunun gelecek kuşaklara aksettirilmesi, çocuklarımızın bu bilinçle, şuurla yetişmesi için çaba sarf etmekle görevli bir kurumuz. Dolayısıyla bugün de burada bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Hem çocuklarımızla beraber bütün okullarımızda saygı duruşuyla, rahmetle kayıplarımızı andık hem de bu bilincin gelecek kuşaklara aktarılması için çocuklarımıza örnek olmak istedik. Bakanlık olarak bunu devam ettireceğiz, bu şuurla çocuklarımızı, gelecek nesilleri yetiştireceğiz.”

  • 5
    Depremde yaşamını yitirenler için tören düzenlenen okullardan bir başkası ise İstanbul Erkek Lisesi'ydi.
  • 6
    Fatih’teki İstanbul Erkek Lisesi’nde düzenlenen törene katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, depremin üzerinden bir yıl geçtiğini ancak acılarının hala çok taze olduğunu söyledi.
  • 7
    Millet olarak derinden sarsıldıklarını kaydeden Yentür, genciyle yaşlısıyla, doğusuyla, batısıyla dayanışma amacıyla tek yürek olmanın bir anlık acıları dindirdiğini ifade etti.
  • 8
  • 9
  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız