Kadir Gecesi ne zaman? Diyanet Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nin 2023 tarihini paylaştı

"Bin aydan daha hayırlı" olduğu belirtilen Kadir Gecesi için geri sayım devam ediyor. Diyanet Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nin 2023 tarihini paylaştı. Peki, Kadir Gecesi ne zaman bu yıl ne zaman idrak edilecek? Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi ne oldu?

Haberler 07.04.2023 - 15:46

  • 1
    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan takvimle dini bayram ve kandillerin yanı sıra Kadir Gecesi'nin 2023 tarihi de paylaşıldı. Takvime göre, Kadir Gecesi nisan ayı içerisinde idrak edilecek.
  • 2

    2023 KADİR GECESİ TARİHİ

    Ramazanın 27. gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi bu yıl 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk geliyor. 

  • 3

    KADİR GECESİ'NİN ANLAM VE ÖNEMİ

    İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alıyor.


  • 4
    Kur'an-ı Kerim'de Kadir Suresi'nde bu gece şöyle anlatılıyor:

    "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız