Diyarbakır'da gerginlik sona erdi

DEDAŞ Genel Müdürü Karagüzel'in Diyarbakır BŞB Başkanı Kışanak ile yaptığı görüşmesinin ardından iki kurum arasındaki gerginlik sona erdi.

Haberler Anadolu Ajansı 23.01.2015 - 20:37

  • 1
    Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel'in Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile yaptığı görüşmede "oluşturulacak komisyonlar tarafından uzlaşmanın sağlanması" kararının ardından iki kurum arasındaki gerginlik son buldu.
  • 2
    Diyarbakır'da DEDAŞ'ın yaklaşık 90 milyon lira borcu bulunduğu gerekçesiyle Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin elektriğini kesmesinin ardından DİSKİ ekiplerince herhangi bir bildirimde bulunulmadan kanalizasyon çalışması için iş makineleriyle kazılan DEDAŞ hizmet binasının önündeki çukur kapatıldı. DEDAŞ tarafından elektrik, DİSKİ tarafından da su kesintisine son verildi.
  • 3
    DEDAŞ yetkilileri, Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin, elektrik kesintisine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararının ardından iyi niyet göstererek herhangi bir teminat beklenmeden elektrik kesintisine son verildiğini bildirdi. Kararda, "İhtiyati tedbir talebinin kabulü ile dava değerinin yüzde 15'i oranında teminat yatırıldığında davalı kurum tarafından davacı lehine olacak şekilde elektriklerin tekrar bağlanması" ifadesine yer verildiğini aktaran yetkililer DEDAŞ'a bu kapsamda teminat yatırılmadığını kaydetti. DEDAŞ yetkilileri, belediye ekiplerince hizmet binasının önünde kazı yapılması, suların kesilmesi, Siverek ve Silvan'daki DEDAŞ işletme şefliklerinin mühürlenmesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını belirtti.
  • 4
    Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, yaptığı açıklamada, 1,5 milyon insanın yaşadığı ilde elektrik kesintisinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Sağlıklı içme suyu hakkını engellemenin suç olduğunu savunan Kışanak, "Tüm imkanları seferber edip jeneratörle arıtma tesisini çalıştırmasak ve kentin kanalizasyonu Dicle nehrine bırakılsaydı nehir buradan Basra körfezine kadar kirlenecekti" dedi.
  • 5
    DİSKİ ekiplerince kanalizasyon çalışması için iş makineleriyle DEDAŞ hizmet binasının önündeki yolun kazılmasına da değinen Kışanak, kanalizasyonun mevzuata uygun döşendiğinin araştırılmasından sonra yolun kapatılması amacıyla çalışma yapıldığını belirtti.
  • 6
    Doğrudan diyalog yerine valilik üzerinden kendilerini yazılı bildirimde bulunmasını eleştiren Kışanak, "Mahkeme kararı ile elektriğimizi bağladık. Kentin su sorunu kalmadı. Bundan sonra her türlü görüşmeye açığız" şeklinde konuştu.
  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız