Erdoğan belediye başkan adaylarını açıkladı

AK Parti Grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan, Ankara büyükşehir belediye başkanı adayını 1994'ten beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek'i gösterdi.

Haberler 26.11.2013 - 14:02

  • 1

    Erdoğan belediye başkan adaylarını açıkladı

    Antalya'da konuşan Başbakan Erdoğan, "Antalya’ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini iyi bilen..." sözleriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı 'Menderes Türel' olduğunu açıkladı.HABERE GİT

    Antalya adayının açıklanmasıyla AK Parti'nin yerel seçimlerde şehirlerde yarışacak tüm adayları da belli oldu.
  • 2

    Adana

    Belediye Başkan Adayı - Abdullah Torun
    1968 yılında dünyaya gelen Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun Diyarbakır’ın Çermik nüfusuna kayıtlı.
    Üniversiteyi Ankara’da okuyan Torun, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İngilizce bilen Torun, orta düzeyde Almanca biliyor.
    Serbest Avukat, Özel Şirket İşletmecisi ve Ortağı – 22. Dönem Adana Milletvekili. Torun evli ve 3 çocuk babası.

  • 3

    Adıyaman

    Belediye Başkan Adayı - Fehmi Hüsrev Kutlu
    25 Şubat 1961'de Adıyaman'da doğdu.  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. 22. Dönem Adıyaman Milletvekili. 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri oldu.
  • 4

    Afyonkarahisar

    Belediye başkan adayı -Burhanettin Çoban 1962 Afyon doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çoban 2009'dan beri Afyonkarahisar Belediye Başkanı.
  • 5

    Ağrı

    Belediye başkan adayı - Hasan Arslan 1967 Ağrı doğumlu. Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Enstitüsü Bölümü'nü ve A.Ü İşletme Fakültesini bitirdi. Evli ve 3 çocuk babası.
  • 6

    Aksaray

    Belediye Başkan Adayı - Haluk Şahin Yazgı
    1976'ta Ankara'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi'ni bitirdi. Evli ve bir çocuk babası.
  • 7

    Amasya

    Belediye başkan adayı - Cafer Özdemir 1967 Yozgat doğumlu. Özdemir, son seçimlerde Amasya Belediye Başkanı oldu.
  • 8

    Ankara

    Belediye Başkan Adayı - Melih Gökçek
    1948 Ankara doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okuyan Gökçek ayrıca, Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Meslek Okulu'ndan da mezun oldu. Gökçek, 1994'ten beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı.
  • 9

    Antalya

    Belediye Başkan Adayı - Menderes Türel
    1964 yılında dünyaya gelen Menderes Türel İngiltere’de gazetecilik eğitimi aldı. Uzun yıllar boyunca Antalya’da gazeteci olarak çalışan Türel, birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. Türel, 2004 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AK Parti Antalya milletvekili olan Türel, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.
  • 10

    Ardahan

    Belediye başkan adayı - Faruk Köksoy, 1964'te Ardahan'ın Hanak ilçesinde doğdu. Ortaokul ve liseyi Sarıkamış'ta okuyan Köksoy, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden orman mühendisi olarak mezun oldu. 2007 yılı Haziran ayında bakanlıklar arası işbirliği protokolu çerçevesinde Azerbaycan’a görevli olarak gönderildi. Faruk Köksoy evli ve üç çocuk babasıdır.
  • 11

    Artvin

    Belediye Başkan Adayı - Mehmet Kocatepe
    01.01.1966'da Artvin Yusufeli, Altıparmak (Barhal) köyünde doğdu. İlkokulu köyünde orta öğrenimi Bursa Süleyman Çelebi Lisesinde, lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladıktan sonra, Sosyal Bilimler Enstitüsünde Halk Eğitimi üzerine mastır yaparak "Bilim Uzmanı" unvanını aldı.
    Mehmet Kocatepe, esnaf bir ailenin çocuğu olarak, gıda ve tekstil üzerine on yıl ticaretle uğraştı. 1992'de öğretmenliğe başladı. 1996-2003 yılları arasında TBMM'de çalıştı.
    Mehmet Kocatepe,  2003 - 2009 Yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak görev yapmıştır, halen  Spor Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Mehmet Kocatepe, evli ve 3 çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.


  • 12

    Aydın

    Belediye Başkan Adayı - Mustafa Savaş
    1965 yılında Aydın’ın Çine ilçesi’nde doğan Mustafa Savaş, İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Mustafa Savaş, 1991 yılında Türkiye Halk Bankası’nda müfettiş yardımcısı olarak başladığı görevinde Genel Müdür Yardımcılığı’na kadar yükseldi. Mustafa Savaş 2011 Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Aydın Milletvekili adayı idi.
  • 13

    Balıkesir

    Belediye Başkan Adayı - Ahmet Edip Uğur
    1950'de Balıkesir'de doğdu. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı yaptı. 18, 22 ve 23. dönemde Balıkesir Milletvekili seçildi.
  • 14

    Bartın

    Belediye başkan adayı - Dr. Seyfettin Kalay 1968 Bartın doğumlu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Kalay 2012'den beri Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri.
  • 15

    Batman

    Belediye başkan adayı - Mehmet Emin Ekmen 1975 Batman doğumlu. Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 3 çocuk sahibi.
  • 16

    Bayburt

    Belediye başkan adayı: Mete Memiş-1964 Bayburt doğumlu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu. Matematik öğretmenliği ve müdür yardımcılığı yaptı. AK Parti kuruluş aşamasında görevlerde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası.
  • 17

    Bilecik

    Belediye Başkan Adayı - Selim Yağcı
    1966 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Bilecik ile Çanakkale'de gerçekleştirdi. 1984 - 1988 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanı seçildi.


  • 18

    Bingöl

    Belediye başkan adayı - Yücel Barakazi 1966 yılında Bingöl’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. İller Bankası’nda görev yaptı.
  • 19

    Bitlis

    Belediye başkan adayı - Fehmi Aydın 1966 yılında dünyaya geldi. İnşaat Mühendisi olan Fehmi Alaydın, Zeytinburnu Belediyesi’nde danışman olarak görev yaptı.
  • 20

    Bolu

    Belediye Başkan Adayı - Alaaddin YILMAZ
    1952 yılında Bolu’nun Seben ilçesinde dünyaya geldi. Bolu Öğretmen Okulu’nda okudu. Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nden 1976 yılında birincilikle mezun oldu.
    Yılmaz, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı’na seçildi.
  • 21

    Burdur

    Belediye Başkan Adayı -Sabahattin Akkaya 

    1951 yılında Senirkent'de doğdu. İlk, Orta ve Liseyi Burdur'da bitirdi. Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Tamamlama Programından mezun oldu. Akkaya evli ve 3 çocuk babası.
  • 22

    Bursa

    Belediye Başkan Adayı - Recep Altepe
    1959'da Bursa'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 2004'te Osmangazi Belediye Başkanı, 2009'da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.
  • 23

    Çanakkale

    Belediye Başkan Adayı - Mehmet Daniş
    1971'de Çanakkale'de doğdu. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Çanakkale Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yaptı. AK Parti’den 22 ve 23. dönemde Çanakkale Milletvekili seçildi.
  • 24

    Çankırı

    Belediye Başkan Adayı - İrfan Dinç
    1964’te Çankırı’da doğdu. Dinç; ilk, orta ve lise öğrenimini Çankırı’da, yükseköğrenimini ise 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Üniversite eğitiminin ardından siyasi hayata atılan Dinç, Çankırı’da kısa bir süre ticari faaliyetlerde bulundu.
    1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in danışmanı olarak göreve başlayan 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkanı seçildi.
    29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den yeniden aday olarak gösterilen Dinç ikinci kez seçildi. Dinç, evli ve üç çocuk babasıdır.
  • 25

    Çorum

    Belediye Başkan Adayı - Muzaffer Külcü
    1971 yılında Çorum’da doğdu. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İşletme Bölümünde okurken, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Serbest avukatlık yapan Muzaffer Külcü, 3 Kasım 2002’de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2009 Yerel Seçimleri’nde Çorum Belediye Başkanı seçildi.
  • 26

    Denizli

    Belediye Başkan Adayı - Osman Zolan
    1964 yılında dünyaya gelen Osman Zolan, Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.
  • 27

    Diyarbakır

    Belediye başkan adayı - Galip Ensarioğlu 1966 Diyarbakır doğumlu. Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri bitirdi. 24. dönem AK Parti Milletvekilliği yapan Ensarioğlu evli ve 4 çocuk babası.
  • 28

    Düzce

    Belediye Başkan Adayı - Mehmet Keleş
    1963 yılında Düzce de doğdu. İlk, orta ve liseyi Düzce de okudu.1988 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2004 yerel seçimlerinde Düzce Belediye Başkanı seçildi.


  • 29

    Edirne

    Belediye Başkan Adayı - Ahmet Günşen
    1962 yılında Edirne'de doğdu. Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü mezunu. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Yeni Türk Dili Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Ahmet Günşen evli ve 3 çocuk babası.
  • 30

    Erzincan

    Belediye başkan adayı - Cemalettin Başsoy 1959 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. Açıköğretim Fakültesi İşletme mezunu. AK Parti'nin 3 yıl merkez ilçe başkanlığı ve il başkanlığı yaptı. Başsoy evli ve çocuk babasıdır.
  • 31

    Elazığ

    Belediye başkan adayı - Mücahit Yanılmaz
    1961 Elazığ’da doğdu. Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Saadet Partisi ve HAS Parti kurucuları arasında yer aldı. AK Parti - HAS Parti bütünleşmesinden bugüne AK Parti'de siyaset yapıyor.
  • 32

    Erzurum

    Belediye başkan adayı - Mehmet Sekmen 25 Ocak 1958′de Erzurum İspir doğumlu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 22. Dönem İstanbul Milletvekili olan Sekmen, evli ve 4 çocuk babasıdır.
  • 33

    Eskişehir

    Belediye başkan adayı - Harun Karacan 1966 Eskişehir doğumlu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Karacan, 2009 yılından beri Eskişehir Ticaret Odası Başkanı.
  • 34

    Gaziantep

    Belediye Başkan Adayı - Fatma Şahin
    20 Haziran 1966’da Gaziantep’te doğdu.  İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Özel sektörde İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı. XXII.ve XXIII. Dönem Gaziantep Milletvekili.  AK Parti Kadın Kollarında bir dönem teşkilattan ve bir dönem de siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı.


  • 35

    Giresun

    Belediye Başkan Adayı - Yılmaz Can
    1962’de Giresun’da  doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi.
  • 36

    Gümüşhane

    Belediye başkan adayı - Ercan Çimen 1966 Gümüşhane doğumlu. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Çimen, 2011'den beri  AK Parti Gümüşhane il başkanlığı görevini yürütüyor.
  • 37

    Hakkari

    Belediye başkan adayı - Osman Kızılban AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulundu. İl Özel İdaresi Sekreter Yardımcılığı görevi yaptı.
  • 38

    Hatay

    Belediye başkan adayı - Sadullah Ergin 1964 yılında Hatay'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu. AKP kurucu üyesi, 22. ve 23. Hatay Milletvekili. 60. Cumhuriyet Hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. 61. Cumhuriyet Hükümetinde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Ergin, Evli ve 4 çocuk babasıdır.
  • 39

    Iğdır

    Belediye başkan adayı - Mustafa Buluş İlk, orta ve lise eğitimini Iğdır'da tamamladı. 1992'de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Iğdır'da avukatlık yapan Mustafa Buluş, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı oldu. 30 Mayıs 2009'dan bu yana da AK Parti Iğdır Iğdır İl Başkanlığı'nı yürütüyordu.
  • 40

    Isparta

    Belediye başkan adayı - Nuri Uzaktaş
    1966 yılında Isparta’da doğdu. İlköğretimini Onaç İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Isparta İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. Uzaktaş evli ve 2 çocuk babası.
  • 41

    İstanbul

    Belediye Başkan Adayı - Kadir Topbaş
    1945 yılında Artvin’de doğdu. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi. 2004 ve 2009 Yerel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.
  • 42

    İzmir

    Belediye Başkan Adayı - Binali Yıldırım
    AK Parti İzmir milletvekili olan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapıyor.
  • 43

    Kahramanmaraş

    Belediye başkan adayı - Fatih Mehmet Erkoç 1974 doğumlu. Siyasete 2001 yılında AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe teşkilatının kurulmasında görev alarak başlayan Erkoç, 2003'te partisinin Kahramanmaraş Merkez ilçe başkanı seçildi. 2009'dan beri de AK Parti il başkanlığı görevini yürütüyor.
  • 44

    Karabük

    Belediye Başkan Adayı - Mehmet Ceylan
    1958 yılı, Safranbolu doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük’te tamamladı.
    Konya D.M.M. Akademisi (Selçuk Üniversitesi) Makine Mühendisliği eğitiminin ardından aynı daldaki Yüksek Lisans derecesini ise İstanbul D.M.M. Akademisi’nde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı.
    1999 Yerel seçimleriyle siyaset hayatına atıldı, bir dönem Safranbolu Belediye Başkanı seçildi. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez Karabük Milletvekili seçildi. Halen Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı.
  • 45

    Karaman

    Belediye başkan adayı - Ertuğrul Çalışkan
    Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. 2004 yılında AK Parti’den İl Genel Meclisi'ne seçilen Çalışkan, 2005 yılında yeni çıkan 5302 İl Özel İdareler Kanunu gereği yapılan seçimle İl Genel Meclisi Başkanı oldu. 1965 doğumlu olan Çalışkan, evli ve iki çocuk babası.
  • 46

    Kars

    Belediye Başkan Adayı - Nevzat Bozkuş
    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu. 1961 Kars doğumlu olan Bozkuş evli ve iki çocuk babası.
  • 47

    Kastamonu

    Belediye Başkan Adayı - Tahsin Babaş
    1967'de Kastamonu'da doğdu. Babaş, uzun yıllar çalıştığı Kastamonu Belediyesi’nde son olarak Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptı.


  • 48

    Kayseri

    Belediye Başkan Adayı -Mehmet Özhaseki, 1957 Kayseri doğumlu. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan Özhaseki 1999'dan beri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı.
  • 49

    Kırıkkale

    Belediye Başkan adayı - Mehmet Saygılı
    1969 Kırıkkale doğumlu. Atatürk Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu. 2011 yılında Kırkkale İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi. Evli ve 3 çocuk babası.
  • 50

    Kırklareli

    Belediye Başkan Adayı - Selahattin Minsolmaz
    1970 Kırklareli doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki eğitimini Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Mühendis olarak tamamladı. Lüleburgaz Belediyesi’nde İmar Müdürü olarak çalıştı. Minsolmaz, 2012 yılından bu yana AK Parti Kırklareli İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
  • 51

    Kırşehir

    Belediye Başkan adayı - Yaşar Bahçeci 1975 Kırşehir doğumlu. Niğde Üniversite Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi mezunu olan Bahçeci 2009'dan beri Kırşehir Belediye Başkanı.
  • 52

    Kilis

    Belediye Başkan Adayı - Hasan Kara
    Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2007 Türkiye Genel Seçimleri'nde 23. Dönem Kilis milletvekili olan Kara, 1969 Kilis doğumlu, evli ve 4 çocuk babası.
  • 53

    Kocaeli

    Belediye Başkan Adayı - İbrahim Karaosmanoğlu
    1952 yılında İzmit’te doğdu. 1977 yılında Marmara Üniversitesi´nden mezun oldu. 1989-99 yılları arasında İzmit´te 10 yıl Yuvacık Belediye Başkanlığı yaptı. AK Parti’nin kuruluşunda yer aldı, Kocaeli İl Başkanı görevlerinde bulundu. 2004 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı.
  • 54

    Konya

    Belediye başkan adayı - Tahir Akyürek 1959 Konya doğumlu. Tahir Akyürek, 2004’ten beri Konya Büyükşehir  Belediye Başkanı.
  • 55

    Kütahya

    Belediye Başkan Adayı - Kamil Saraçoğlu
    1959 Kütahya doğumludur. İlk,orta ve lise tahsilini Kütahya'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. AK Parti Kütahya İl Başkanı.


  • 56

    Malatya

    Belediye Başkan Adayı - Ahmet Çakır
    1964 yılında Malatya İli Darende İlçesi'nde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Darende'de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Ahmet Çakır 2001 yılında AK Parti'nin kuruluşunda Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Malatya İl Teşkilatı'nda üç yıl Başkan Yardımcılığı yaptı, 2007 yılı Nisan ayında tarafından İl Başkanı olarak görevlendirildi. Ahmet Çakır 29 Mart 2009 yerel seçimleri için bu görevinden istifa ederek Malatya Belediye Başkan Adayı oldu ve Malatya Belediye Başkanı seçildi.

    Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Çakır orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.
  • 57

    Manisa

    Belediye Başkan Adayı  - Hüseyin Tanrıverdi
    1956 yılında Manisa’da doğan Hüseyin Tanrıverdi, sendikacılık faaliyetlerinde bulundu. Tanrıverdi, AK Parti’den milletvekili seçilmişti.
  • 58

    Mardin

    Belediye Başkan Adayı - Mehmet Vejdi Kahraman
    1962 yılında Mardin’de doğan Mehmet Vejdi Kahraman, 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.
  • 59

    Mersin

    Belediye Başkan Adayı - Mustafa Sever
    Mustafa Sever 15.10.1968'de Mut'a bağlı Zeytinçukuru Köyünde doğdu. Ziraat Mühendisi. Ankara Ü. Ziraat Fak. mezunu. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Dış Ticaret Uzmanı olarak görev aldı. Mustafa SEVER Evli, 1 çocuk babasıdır.
  • 60

    Muş

    Belediye Başkan Adayı - Feyat Asya
    1970 doğumlu, halen Muş'ta Memur-Sen il başkanlığı görevinde bulunuyor.
  • 61

    Ordu

    Belediye Başkan Adayı - Enver Yılmaz
    20 Mart 1970'te Ordu Ulubey'de doğdu. Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Hâkim olarak görev yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı.
    Enver Yılmaz 22 ve 23. Dönem Ordu Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. Enver Yılmaz, Almanca bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.
  • 62

    Osmaniye

    Belediye Başkan Adayı - Mehmet Gürbüz
    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Gürbüz, 1996 yılında yapılan ara seçimlerde Osmaniye'nin ilk belediye başkanı olarak 3 yıl görev yaptı. Kuruluşundan AK Parti'ye katılmasına kadar HAS Parti’nin kurucu Osmaniye İl Başkanı olarak görev yaptı. 1960 doğumlu olan Gürbüz, evli 4 çocuk babası.
  • 63

    Nevşehir

    Belediye başkan adayı - Hasan Ünver
    1963 Ulukışla doğumlu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Evli ve 2 çocuk babası.
  • 64

    Niğde

    Belediye başkan adayı - Faruk Akdoğan
    1964 yılında Niğde'de doğdu. Eğitimine sırasıyla, Gümüşler Kasabası İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam ediyor. Niğde'de AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. 2002 yılında Niğde İl Başkanı olarak görevlendirildi. 2009 Yerel Seçimleri’nde Niğde Belediye Başkanı seçildi.
  • 65

    Rize

    Belediye başkan adayı - Reşat Kasap 1961 yılında doğdu. ÖSYM üyeliği yapan Prof. Dr. Reşat Kasap, Gazi Üniversitesi’nde bölüm başkanlığı görevini yürüttü.
  • 66

    Sakarya

    Belediye Başkan Adayı - Zeki Toçoğlu
    1955 yılında Adapazarı’nda doğan Zeki Toçoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.
  • 67

    Samsun

    Belediye başkan adayı - Yusuf Ziya Yılmaz 1951 yılında Samsun'da doğdu.  İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi mezunu.
  • 68

    Siirt

    Belediye başkan adayı - Ali İlbaş
    1967 yılında Siirt’te doğdu. 1987 yılında Siirt Ticaret Lisesi’nden mezun oldu. 1993’te ticaret hayatına atıldı. Evli, 6 çocuk babası.
  • 69

    Sinop

    Belediye Başkan Adayı - Hamza İnce 
    1955 Sinop doğumlu. Amasya Eğitim Enstitüsü mezunu İnce, kamuda idarecilik görevlerinde bulundu. 1999-2004'de Sinop Belediye Başkanlığı yaptı. Evli 2 çocuk babası.
  • 70

    Sivas

    Belediye Başkan Adayı - Sami Aydın
    1965 Sivas doğumlu. İlk ve Orta öğrenimimi Sivas'ta tamamladıktan sonra Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden mimar olarak mezun oldu.
    1990 yılında iş hayatına atıldı. Serbest mimar olarak çalıştı. 1999 yılında İl genel meclisi üyesi seçildi ve 2001 yılında Ak Parti'nin kurulmasıyla Sivas'ta Ak Parti İl başkanlığı görevini üstlendi.
    Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevleri oldu ve en son yerel seçimlerde Sivas Belediye Başkanı adayı oldu. 29 Mart yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanı oldu. Evli ve 3 çocuk babası.
  • 71

    Şanlıurfa

    Belediye başkan adayı - Celalettin Güvenç 1959 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kaymakamlık ve valilik yaptı. Son olarak Şanlıurfa Valiliği yaptı. AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç'in ağabeyi.
  • 72

    Şırnak

    Belediye Başkan Adayı - Ahmet Hamdi Yıldırım
    1947 yılında Van’da doğdu. Orta öğrenimini Şırnak’ta tamamladı. İlk Şırnak Belediye Başkanı ve ilk Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı olan Ahmet Hamdi Yıldırım 1989-1994 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Şırnak Belediye Başkanlığı yaptı.
    Ahmet Hamdi Yıldırım, 20. ve 21. dönem TBMM Şırnak Milletvekilliği ve 55. ve 57. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım’ın kardeşi.
  • 73

    Tekirdağ

    Belediye Başkan Adayı - Mustafa Yel
    1968 yılında Tekirdağ’da doğdu. Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı yapan Yel, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde de bulundu.
  • 74

    Tokat

    Belediye Başkan Adayı - Eyüp Eroğlu
    Tokat doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.
    Birçok sivil kuruluşta çalışmış ve şu an Tokat Ak Parti il başkanlığı yapıyor.
    Eyüp Eroğlu, evli ve iki çocuğu var.
  • 75

    Trabzon

    Belediye Başkan Adayı - Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
    7 Ocak 1952 tarihinde Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Trabzon’da tamamladı. K.T.Ü Yer Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği’ni 1975 yılında bitirerek [1], Etibank Maden Aramaları Daire Başkanlığı’nda maden mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1979 yılında bu görevden istifa ederek, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi almaya başladı. Buradan mezun olunca, Trabzon’un birçok yerinde sağlık ocağı hekimi olarak çalıştı.
    2005’ten itibaren Sağlık Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı ve 2007 den itibaren sağlık bakanlığı müsteşarı olarak çalışan Gümrükçüoğlu, 2009 yılında Trabzon Belediye Başkanı olarak seçildi.
  • 76

    Tunceli

    Belediye Başkan Adayı - Erkan Eroğlu
  • 77

    Uşak

    Belediye Başkan Adayı - Nurullah Cahan
    1973 doğumlu. Hukukçu. Avukatlık yaptı. 2001 yılında AK Parti teşkilatında görev yaptı. 2009 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliğine seçildi. Evli ve 2 çocuk babası.
  • 78

    Van

    Belediye başkan adayı - Osman Nuri Gülaçar 1965 Van doğumlu. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu. Evli ve 3 çocuklu.
  • 79

    Yalova

    Belediye başkan adayı - Yakup Koçal
    Yakup Koçal 1958 yılında Yalova'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Endüstri Mühendisi mezunu. 1999-2004 döneminde Yalova Belediye Başkanlığı görevini yapan Koçal, 2009 seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçildi. İngilizce ve Almanca bilen Koçal evli ve 3 çocuk babası.
  • 80

    Yozgat

    Belediye Başkan Adayı - Kazım Arslan
    1959 Yozgat doğumlu. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Doktora eğitimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Klinik Biyokimya ana bilim dalında, 1995 yılında tamamladı. 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Yozgat Milletvekili seçildi. Saadet Partisi ve HAS Parti kurucuları arasında yer aldı. HAS Parti ile AK Parti Bütünleşme sürecinin ardından Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti'ye katılanlar arasında yer aldı.
  • 81

    Zonguldak

    Belediye Başkan Adayı - Ali Bektaş
    1961'de Zonguldak Kozlu’da  doğdu. Hacettepe Üniversitesi ve Zonguldak Mühendislik Fakültesi’nde tamamladı. Halen Kozlu Belediye Başkanlığı yapıyor.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız