Esenler'de festival: 5 ton çiğ köfte, 15 ton nar ve 1 ton badem dağıtıldı 

İstanbul'da  Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Nar, Badem ve Çiğ Köfte Festivali’nde vatandaşlar Adıyaman’ın 3 lezzetine doydu. Festivalde 5 ton çiğ köfte, 15 ton nar ve 1 ton badem ikram edildi. 

Haberler DHA 17.10.2021 - 15:42 Son Güncelleme : 17.10.2021 - 15:46

  • 1
    Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen Nar, Badem ve Çiğ Köfte Festivali'ne Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
  • 2
    Bu yıl 5. kez düzenlenen festivalde, Adıyaman ile bütünleşen çiğ köfte, işin ustaları tarafından dev tepsilerde yoğrularak vatandaşlara ikram edildi.
  • 3
    Çiğ köfteden köprü yapan ustalar, yine Adıyaman’ı simgeleyen nar, badem ile çeşitli tasarımlar yaptı. Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Kahtalı Mıçe’nin konser verdiği festivalde Ramazan Garipses, Haşim ve Gülistan Tokdemir ile Harfane Grubu da Adıyaman yöresine özgü türküler seslendirdi.
  • 4

    “GENKÇ KUŞAK DEĞERLERİYLE İFTİHAR ETSİN” 

    Esenler ’de farklı yörelere ait lezzetlerin festivallerini düzenlediklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu festivalin amacını şu sözlerle anlattı:

  • 5
    “Pandemiden dolayı yapamadık. Nar ve bademin mevsimi. Çiğköfte sonbahar mevsiminde ayrı bir lezzetli oluyor. Genç kuşağın yöresel lezzetleri tatması ve kendi değerleriyle iftihar etmesi gerektiğini düşünüyoruz. İstanbul bir mega kent yaşayan kardeşlerimizin kendi yöresel geleneksel değerleri bilmesi açısından da bu festivaller önemli. Bu projemiz 13 yıldır devam ediyor."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız