Fatura ödemelerini toplayıp ortadan kayboldular (Avcılar’da fatura ödeme merkezi vurgunu)

Avcılar’da fatura ödeme merkezinde çok sayıda kişinin fatura ücretlerini toplayan dolandırıcılar kayıplara karıştı. Faturalarını ödeyen vatandaşlar ise dolandırıldıklarını hatlarının kesilmesi ya da SMS ile gelen uyarıdan sonra anladı.

Haberler DHA 27.06.2023 - 09:41

  • 1

    Avcılar’da uzun süredir hizmet veren bir fatura ödeme noktası geçen günlerde el değiştirdi. Bu değişikliğin ardından çok sayıda kişinin fatura ücretlerini toplayan dolandırıcılar ortadan kayboldu.

  • 2

    Denizköşkler Mahallesi’nde bulunan fatura ödeme merkezinde faturalarını geçmişte olduğu gibi ödeyenler, bu hafta içerisinde hatlarının kesildiği ya da borç miktarlarını belirten mesajlarla neye uğradığını şaşırdı.

    Kurumlardan, faturalarının ödenmediğine yönelik mesaj alan vatandaşlar, faturalarını ödedikleri ödeme noktasının yolunu tuttu.

  • 3

    Ödeme noktasına gelen mağdurlar, yaşadıkları sorunu anlatarak içeride bulunan iki kişiden çözüm istedi. Sistemde sorun olabileceğini belirten bu kişiler bir süre mağdurları oyaladıktan sonra "Yemeğe gidiyoruz" diyerek ortadan kayboldu.

    Ödeme noktasında yetki belgesinin olmadığını fark eden vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayarak polisi aradı.

  • 4

    Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şikayetler üzerine inceleme başlattı.

    Çevre esnafı Hasan Arslan, ödeme merkezini daha önce 10 yılı aşkın çalıştıran kişinin hiçbir soruna yol açmadığını, ancak çok sayıda kişinin faturaların ödenmediğini anlayınca toplandığını söyledi.

    Fatura ödeyen Ali Sevinç, asansörün elektriği için gelen fatura ile bir GSM şirketi faturasını buraya yatırdığını fakat ödeme yapılmadığını dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız