Günün öne çıkan 10 haberi (15 Kasım 2018)

15 Kasım 2018'de Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 15.11.2018 - 17:19

  • 1

    1. MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR'DAN 'BEDELLİ ASKERLİK' AÇIKLAMASI

    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik yükümlülerinin hangi celp döneminde, hangi ile gideceklerinin gelecek hafta açıklanacağını söyledi. Bedelli askerliğin 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında 37 celp halinde yapılacağını da belirten Akar, il ve birliklerin haftaya açıklanacağını ifade etti.

  • 2

    2. SUUDİ SAVCI KAŞIKÇI CİNAYETİNDE 5 İDAM İSTEDİ

    Suudi Arabistan Başsavcılığı Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Suudi savcı Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 5 şüpheli hakkında idam cezası istedi. Cemal Kaşıkçı'nın ölüm nedeninin boğuşma ve öldürücü dozda ilaç olduğu belirtildi.

  • 3

    3. DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'DAN 'KAŞIKÇI CİNAYETİ' AÇIKLAMASI

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Başsavcılığı Sözcüsü Şelan eş-Şelan'ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma konusundaki açıklamalarına ilişkin, "Bazı açıklamaları tatmin edici bulmadığımı söylemek istiyorum. Kaşıkçı'nın cesedi nerede?'' ifadelerini kullandı.

  • 4

    4. MHP'DE 5 BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ OLDU

    MHP yerel seçim adaylarını belirliyor. 5 büyükşehir belediyesi adaylığı için isimler belli oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergun aday gösterilecek. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Serdar Sevimli isimleri belirlendi.

  • 5

    5. DOLAR KURU BUGÜN NE KADAR?

    Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından 5,41'Den alıcı buluyor.  Euro/TL ise, 6,12 seviyesinde seyrediyor.

  • 6

    6. PENTAGON'U KORKUTAN RAPOR

    Yeterince bütçe ayrılmayan ABD ordusunun Rusya ya da Çin ordusuna karşı olası bir savaşı kaybedeceği iddia edildi. 116 sayfalık raporda F-35 savaş uçakları projesine 1.5 trilyon ayrılmasına rağmen fiyaskoyla sonuçlandığı da belirtildi.

  • 7

    7. İNGİLTERE'DE BREXIT KRİZİ

    Başbakan Theresa May yönetimindeki Bakanlar Kurulu'nun Brexit anlaşmasına onay vermesi 3 bakanın istifasıyla sonuçlandı. İngiltere Brexit Bakanı Dominic Raab ve Kuzey İrlanda'dan Sorumlu Devlet Bakanı Shailesh Vara'nın istifasının ardından Çalışma ve Emeklilik Bakanı Esther McVey de görevinden ayrıldı.

  • 8

    8. ÇİN YAPAY GÜNEŞ GELİŞTİRİYOR

    Uzay araştırmalarına son dönemde ciddi yatırımlar yapan ve uzaya yapay Ay fırlatmaya hazırlanan Çin şimdi de yapay Güneş geliştiriyor.

  • 9

    9. BEYONCE TACİZLE SUÇLANAN MİLYARDERLE İŞBİRLİĞİNİ BİTİRDİ

    Dünyanın en ünlü mahkumu Jeremy Meeks’in kız arkadaşının babası olan Topshop’un sahibi, milyarder işadamı Philip Green’e Beyonce’den büyük çalım. Green’le iş ortaklığı bulunan ünlü şarkıcı, İngiliz milyarder hakkında ortaya atılan cinsel taciz iddialarının ardından şirket ortaklığını sona erdirdi.

  • 10

    10. HAKAN: MUHAFIZ'IN YENİ FRAGMANI

    Çağatay Ulusoy'un başrolde yer aldığı, Netflix'in ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız (The Protector) yeni fragmanı yayınlandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız