Günün öne çıkan 10 haberi (18 Ocak 2019)

18 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 18.01.2019 - 16:45 Son Güncelleme : 18.01.2019 - 16:47

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ABD'Lİ SENATÖRLE GÖRÜŞTÜ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Türkiye'yi ziyaret eden Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham'ı kabul etti. Graham öncesinde ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Bakan Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Kabulde, Suriye bağlamındaki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

  • 2

    2. ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDEKİ CİNAYET DAVASINDA KARAR ÇIKTI

    Şişli Belediyesi'ndeki cinayetle ilgili 10 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Şenol Şahin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Cinayeti azmettirdiği belirtilen Rıza Keten ile Mithat Yılmaz'a ise 16 yıl hapis cezası verildi. 5 sanık ise beraat etti.

  • 3

    3. BAKAN SELÇUK'TAN EYT AÇIKLAMASI

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3600 ek gösterge konusundaki çalışmanın devam ettiğini söyledi. Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın gündemlerinde olmadığını söyledi. Selçuk ayrıca dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacağını, şubat ayında aylıklara yansıyacağını belirtti

  • 4

    4. ÇAĞATAY ULUSOY VE GİZEM KARACA İÇİN YENİDEN YARGILAMA KARARI

    "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan hapis cezası olan oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 20 sanıklı dava yeniden görülecek.

  • 5

    5. ESKİ YARSAV BAŞKANI MURAT ARSLAN'A FETÖ'DEN 10 YIL HAPİS CEZASI

    KHK ile kapatılan YARSAV'ın eski başkanı Murat Arslan, FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

  • 6

    6. 18 MİLYON ÖĞRENCİ KARNE ALDI

    Bugün ilk ve orta dereceli okullardaki 18 milyon öğrenci karne aldı. 15 gün sürecek sömestr tatili 4 Şubat'ta sona erecek.

    Yarıyıl tatilinde hava nasıl olacak?

  • 7

    7. PUTİN GİZLİ AŞKI İLE EVLENİYOR MU?

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisinden 31 yaş küçük eski jimnastikçi Alina Kabaeva ile evleneceği iddiası Rus basınının gündeminde. Putin'in bir röportaj sırasından artık evlenmesi gerektiğini ağzından kaçırması, Rusya lideri ile Kabaeva'nın gizli bir şekilde evleneceği iddialarını güçlendirdi.

  • 8

    8. ÖĞRENCİLER İÇİN AKILLI FORMA ÜRETİLDİ

    Çin'de faaliyet gösteren Guanyu şirketi, derse girmeyen ya da okula hiç gelmeyen öğrencileri takip etmek için akıllı okul formaları üretti. Henüz 11 okulda kullanılan uygulama, öğretmenler ve velileri mutlu ederken, "özel hayatın gizliliği" ve çocukların gelişimine yönelik muhtemel etkileri olumsuz eleştirilere maruz kaldı.

  • 9

    9. OZAN GÜVEN VE GÜNAY KARACAOĞLU "DON KİŞOT'UM BEN"İ ANLATTI

    Baba Sahne'deki biletleri günler öncesinden tükenen ve Uniq İstanbul ile Zorlu PSM'ye çıkmaya hazırlanan Don Kişot'um Ben'in başrolleri Ozan Güven (43) ve Günay Karacaoğlu (47) ile oyun öncesi Baba Sahne'de buluştuk. Miguel de Cervantes'in ölümsüz eserinden tiyatro sahnesine uyarlanan oyunda Don Kişot'a hayat veren Güven ve Sancho Panza karakterini canlandıran Karacaoğlu yoğun ilgiyle takip edilen oyunu ve bilinmeyenlerini anlattı. "Tiyatroda artık ne kadar reklam verirseniz verin bunların geri dönüşü olmuyor. Seyircinin buluştuğu nokta fısıltı gazetesi. Sosyal medyada beğeni yapan seyirci gelmiyor" diyen Karacaoğlu, 14 yıl sonra yeniden tiyatroya dönen Güven için "Hiç görmedikleri bir Ozan Güven görüyorlar" diye konuştu. Merak edilenlerini anlatan Güven ise "Oyunculuğun ödülü şöhret ve para değil. Oyuncunun bedeli başarı" ifadelerini kullandı.

  • 10

    10. DANY BRILLANT: MÜZİĞİM ÇİKOLATA GİBİDİR

    Türkiye'de hatırı sayılır bir hayran kitlesi olan dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Danny Brillant, Türkiye’de vereceği konser öncesinde ntv.com.tr’nin sorularını yanıtladı. “Müziğim çikolata gibi neşe, rahatlama ve zevk veriyor” diyen Brillant, Türk kadınlarının dünyada gördüğü en güzel kadınlar olduğunu da belirtti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız