Günün öne çıkan 10 haberi (27 Aralık 2018)

27 Aralık 2018'de Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 27.12.2018 - 17:25 Son Güncelleme : 27.12.2018 - 17:27

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

    Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ana muhalefetin başındaki zat, önceki gün çıkmış şahsımı, 'bu göreve meşru bir şekilde gelmemekle' itham ediyor ve 'Benim cumhurbaşkanım değilsin' diyor. Bay Kemal, ben, senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim. Ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim'' dedi.

  • 2

    2. CHP'NİN İSTANBUL ADAYI İMAMOĞLU'NUN SEÇİM VAATLERİ

    Partisinin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''İstanbul ihanet edilmemesi gereken, korunması gereken bir kenttir'' dedi. İmamoğlu ise yaptığı konuşmada ''İstanbul Ankara'dan yönetilemez. İstanbul ne yazık ki iradesi bağlı yöneticiler tarafından da yönetilemez yönetilemiyor'' ifadelerini kullandı. Ekrem İmamoğlu İstanbul ile ilgili 5 hedefini de açıkladı.

  • 3

    3. ZORUNLU BES'E YENİ DÜZENLEME

    Bireysel emeklilikte otomatik katılım ile ilgili düzenleme değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre otomatik katılımda cayma hakkını kullananlarda yeniden dönüş süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı. Buna göre sistemden çıkan çalışanlar 3 yıl sonra otomatik olarak yeniden sisteme girecek. Ayrıca yönetmelikte Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 3 yıllık geri dönüş süresini 5 yıla kadar çıkarma yetkisi de verildi.

  • 4

    4. NTV EKİBİ TSK'NIN SEVKİYATINI GÖRÜNTÜLEDİ

    Suriye sınırındaki askeri birliklere zırhlı araç takviyesi devam ediyor. Zırhlı araçlar kritik noktalardaki üs bölgelerine konuşlandırılıyor. NTV ekibinden Yağız Şenkal, tankların Suriye'ye geçişini canlı yayında aktardı.

  • 5

    5. 7 AYLIK HASTA BEBEĞİNE ŞİDDET UYGULADI

    Diyabakır'da bağırsak enfeksiyonu olan 7 aylık bebek hastanede annesinin şiddetine maruz kaldı. Olayın cep telefonu ile görüntülenmesinin ardından gözaltına alınan anne ardından savcılığa sevk edildi.

  • 6

    6. 70 BİN SIĞINMACININ KALDIĞI KAMP SULAR ALTINDA

    Suriye'nin İdlib ve Lazkiye illerinin kırsalında iki gün önce başlayan ve dün şiddetini artıran yağışlar sele dönüştü. Sağanak nedeniyle yaklaşık 70 bin sivilin yaşadığı 11 sığınmacı kampı sular altında kaldı.

  • 7

    7. İNTERNETİ BÖLEN OPTİK İLLÜZYON: GÖLET Mİ, DUVAR MI?

    İnternet kullanıcıları kafa karıştıran yeni bir optik illüzyonu tartışıyor: Fotoğrafta görünen bir duvar mı, yoksa gölet mi?

  • 8

    8. RONALDO'DAN FUTBOLDA IRKÇILIĞA TEPKİ

    Napoli'de forma giyen Senegal asıllı futbolcu Kalidou Koulibaly'ye yönelik İnterli taraftarların ırkçı tezahüratlarıyla başlayan İtalyan futbolundaki ırkçılık olaylarına Ronaldo da tepkisini gösterdi.. Ronaldo, instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Dünyada ve futbolda her zaman saygı ve terbiye gerekiyor. Her türlü ayrımcılığa, saldırıya ve ırkçılığa hayır." ifadelerini kullandı.

  • 9

    9. PUTİN'İN ALTIN TUVALETLİ LÜKS UÇAĞI

    Rusya Devlet Başkanı Putin’in 390 milyon sterlin değerindeki, ‘Uçan Kremlin’ denilen altın tuvaletli lüks uçağının içi hasta bir gencin ziyareti esnasında görüntülendi.

  • 10

    10. 2018'E DAMGA VURAN 100 DİZİ

    Yeryüzündeki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir veri tabanı IMDb, yılın en popüler 100 dizisini sıraladı. İşte 2018'e damga vuran yapımlar...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız