Günün öne çıkan 10 haberi (3 Aralık 2018)

3 Aralık 2018'de Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 03.12.2018 - 16:54 Son Güncelleme : 03.12.2018 - 17:23

  • 1

    1. KASIM AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

    Türkiye İstatistik Kurumu kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, kasım ayında yüzde 1,44 gerileyerek, yıllık bazda yüzde 21,62 oldu.

  • 2

    2. LONDRA ADALET MÜŞAVİRİ İÇİN İNCELEME BAŞLATILDI

    Adalet Bakanlığı'ndan FETÖ firarisi Akın İpek'in İngiltere'den iade sürecine ilişkin yapılan açıklamada, "Londra Adalet Müşaviri hakkında inceleme başlatılmış ve Ankara'ya çağrılmıştır" denildi.

  • 3

    3. CHP'DEN EKREM İMAMOĞLU İDDİALARINA AÇIKLAMA

    CHP Parti Sözcüsü Öztrak, CHP’nin İstanbul adayının Ekrem İmamoğlu olup olmayacağına ilişkin soruya “İmamoğlu başarılı başkanlarımızdan biri ama henüz karar verilmedi" dedi.

  • 4

    4. ŞULE ÇET'İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İDDİANAME MAHKEMEDE

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. İddianamede, iki sanık için "cinayet", "ırza geçme" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ceza istendi.

  • 5

    5. MACRON "SARI YELEKLİLER" İSYANINI DURDURAMIYOR

    Fransa'nın başkenti Paris hafta sonu savaş alanına döndü. "Sarı Yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için bir kez daha sokaktaydı. Üç haftadır süren protestolar Cumhurbaşkanı Macron ve hükümete karşı isyana dönüştü.

  • 6

    6. İKİ KEZ FELÇ GEÇİRDİ, PES ETMEDİ (3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ)

    37 yaşındaki Serhat Erönal iki kere felç oldu bir kere de ölümden döndü. Tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürüyor. Ama hayat enerjisi ile herkese örnek oluyor. Erönal, "Hayat tekerlekli sandalyeden ibaret değil. Bu benim sadece yeni bedenim. Tekerlekli sandalye de benim ayakkabım. Bunu kendime bir engel olarak görmüyorum" diyor. Erönal'ın başlattığı "Asla pes etme" hareketine destek de artıyor.

  • 7

    7. DİSK'İN ASGARİ ÜCRET TALEBİ

    DİSK yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için talebini 2 bin 800 lira olarak açıkladı.

  • 8

    8. ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN 'VAR' KARARI

    UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren kullanma kararı aldığı video yardımcı hakem (VAR) konusunda tarih değişikliğine gitti. Avrupa futbolunun patronu, son 16 turundan itibaren VAR'ı kullanma kararı aldı. 

  • 9

    9. 2018'İN EN İYİ 50 ROMANI

    idefix, yayın dünyasından pek çok editör, eleştirmen ve yazarın oylaması sonucunda 2018'in en iyi 50 romanını belirledi. Listede, David Grossman'ın 2017'de Uluslararası Man Booker Ödülü'nü kazanan kitabı Bir At Bir Bara Girmiş zirvede yer alıyor. İşte 2018'in en iyi romanları... 

  • 10

    10. KRISTEN STEWART İSTANBUL'DA

    Alacakaranlık filmleriyle kariyerinde zirve yapan dünyaca ünlü oyuncu Kristen Stewart İstanbul'a geldi. Ünlü oyuncu soluğu Nusret'te alırken ardından İstiklal Caddesi'nde turladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız