İsrail’in Gazze saldırıları İncirlik esnafını olumsuz etkiledi

Adana’da Türk-ABD ortak savunma tesisi olan İncirlik Üssü’nün yer aldığı İncirlik Mahallesi esnafı, İsrail ve ABD protestoları nedeniyle iş yapamaz hale geldi. Bölge halkı tarafından “Küçük Amerika” olarak nitelendirilen mahalle, ABD askerlerinin üs dışına çıkmasının yasaklanması sonrası sessizliğe büründü.

Haberler DHA 31.10.2023 - 11:59

  • 1

    ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı 39’uncu Kanat Komutanlığı ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nın konuşlu olduğu İncirlik Üssü’nün yer aldığı İncirlik Mahallesi esnafı, Körfez Savaşı ve ABD’nin Irak işgali döneminde 20 bini aşkın yabancı askerin bulunması nedeniyle altın çağını yaşadı.

    Dericiler, halıcılar, kuyumcular, hediyelik eşya satan iş yerleri ile lüks eğlence mekanlarının yer aldığı İncirlik Mahallesi’ndeki esnafın, 2002’de asker sayısının azaltılmasıyla birlikte işleri sekteye uğradı.
  • 2
    Adanalıların yanı sıra turistlerin de alışverişe ve gezmeye geldiği mahallede 2011’de DAEŞ tehlikesi nedeniyle ABD’li askerlerin üs dışına çıkmasının yasaklanmasıyla tam anlamıyla hareketlilik son buldu. Mahallede yüzlerce esnaf kepenk kapattı.
  • 3

    İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARI İŞLERİ DURDURDU

    ABD’li askerlerin üsten çıkmasına 21 Ocak 2023’te yeniden izin verildi.

    Haberi alan esnaf, iş yerlerinin kepenklerini açtı. Esnaf, bakımsız kalan iş yerlerine yatırım yapıp yeniden düzenleyerek işbaşı yaptı.
  • 4

    İşlerini yoluna koyan esnafı bu kez de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları etkiledi.

    Askerlerin üsten çıkması yeniden yasaklanınca ve protestolar da artınca esnaf iş yapamaz hale geldi.
  • 5
    Mahallede giyim mağazası işleten Mürsel Gürbüz, “Burada hepimiz evimizi, arabamızı satıp iş yerlerimizi yeniledik. Borca girenler oldu. Tekrar yaşanan bu gelişmeler bizi çok kötü etkiledi.” dedi.
  • 6
    Gürbüz, “Protestoculara da hak veriyoruz biz de aynı görüşü ve davayı savunuyoruz ama herkes işinin, gücünün derdinde.” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız